16-12-08

Schitterende Thomas en beginnersfoutje Kurt

Ik zal beginnen met mijn wedstrijd van afgelopen Zondag. Mijn vertrouwen was niet stuk te krijgen sinds ik minder dan 80kg weeg, en vertrouwen is goed maar te veel vertrouwen nu ook weer niet natuurlijk. Na een goede opwarmbeurt dacht ik dat ik na enkele honderden meters zelf de kop van de wedstrijd moest nemen ipv. op mijn plaats te blijven lopen, want ik was heel goed gestart en zat schitterend in de voeten van G Coeckelbergs en S. Renders en voor G Engelen en d Van Bael. Maar het ging voor mij precies te traag en ik wou nog voor die jongens aan de lussen beginnen om alzo het tempo nog wat op te drijven. Fout natuurlijk en enkele honderden meters verder moest ik mijn nutteloze inspanning uiteraars al bekopen. Met gevolg dat ik helemaal niet meer mijn ritme kon houden en daardoor verder weggezakt ben dan normaal. Maar ik ben nog jong en niet lang bezig dus ik kan nog leren!!!????? Nee ernstig nu, dit is weer een les voor volgende week , maar zeker geen opdoffer op mijne Moral. Thomas daarentegen heeft het ronduit schitterend gadaan!!! Hij heeft zijn 2 wedstrijden overtuigend gewonnen, niet alleen bij de kadetten maar ook algemeen en dat met telkens een schitterend persoonlijk record. 54'18" op de 100vrij en 58'43" op de 100vlinder. Dat zijn tijden die niet veel Belgische kadetten zwemmen en Thomas is toch triatleet. Dus dat doet uiteraard allemaal het beste verhopen voor volgende zomer!!!!

18:06 Gepost door fam Jurgens in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat... ...aan Thomas. Blijkbaar een topper op alle fronten. Knap hoor. En Kurt... kon ik maar zo snel starten. Leuk je ontmoet te hebben. Hopelijk tot binnenkort. Ik zal je in iedergeval blijven volgen.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 16-12-08

Hey Kurtje,
Alle begin is moeilijk hè? Als je wat langer sport, dan zul je merken dat je deze fout niet meer maakt! Hihihi! Je ziet wel dat zelfs een atleet met ervaring wel eens tegen de lamp loopt. Volgende keer beter en ... het was het proberen toch waard? Voor hetzelfde geld had je gewonnen ;-)

Dikke xx, Bianca

Gepost door: Bianca | 16-12-08

Knappe prestatie goed gewerkt op de TSS. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik dit niet eventjes relativeer eh :-) Met zijn 58"43 zou hij 64ste op de ranking europees zijn in zijn leeftijd en 284ste op de 100vrij. Maar langs de andere kant hoeveel zijn er die kunnen zeggen dat ze op minder dan 10seconde van het wereldrekord zitten op zowel de 100vrij als 100vlinder).
Maar niet tegenstaand dit blijft het een knap resultaat voor een triatleet die als zwemmers geschoold is :-)


Gepost door: Dirk | 17-12-08

Dirk Dank u wel Dirk voor deze bijkomende informatie, ik heb natuurlijk wel niet gesproken over de ranking Europees he. En gij weet natuurlijk maar al te goed hoe zwemmers trainen, en hoe triatleten trainen, dus!!!!stel????
Groetjes Kurt

Gepost door: kurt Jurgens | 17-12-08

De commentaren zijn gesloten.