01-02-10

Wat een prestatie !!! 4'04" !!!!

Wat we gehoopt hadden is uitgekomen, nl. dat Thomas de zwemwedstrijd tegen de beste triatleten ging winnen en liefst nog in een goede tijd.

Iedereen van de toptriatleten was aanwezig daar in Kapelle o/d Bos, de laatste reeksen was ook topsport van de bovenste plank, met een indrukwekkend deelnemersveld. 

Dat Thomas goed kan zwemmen wisten we al, maar dat hij zulke tijden kon zwemmen is toch wel heel positief. Als triatleet 4'04" zwemmen is volgens mij indrukwekkend. Internationaal is dat al een zeer goede tijd en dat laat toch het beste verhopen voor als Thomas aan internationale wedstrijden kan deelnemen, waar het zwemniveau altijd zeer hoog is. Hij gaat normaal gezien altijd mee bij de eerste uit het water kruipen en zo mee in de kopgroep zitten tijdens het fietsen. Dus hoe hoger het zwemniveau hoe beter voor Thomas.

Gisteren won hij dus de wedstrijd met meer dan 12 seconden voorsprong op de 2de, ook de aflossing heeft hij gewonnen, met de Topsportschool atleten. Thomas zwom als laatste en moest en gat dichtzwemmen van meer dan 2", maar in echte Phellps stijl kwam hij de pas in de laatste meter aan de leiding, in een ook al zeer schitterende 52'73".  Schitterende apotheose van een schitterende sportmiddag.Sport in Januari 2010 178Sport in Januari 2010 200Sport in Januari 2010 167

 

 

 

 

Hier een artikeltje op de website van 3athlon :

 

Thomas Jurgens geeft zwemles tijdens Trika benefietactie voor HaïtiPDFAfdrukkenE-mail
Geschreven door Tom Van Hout   
maandag 01 februari 2010

Snoeiharde zwemtijden, een sterk deelnemersveld en een mooie opkomst. Dat waren de troeven van de eerste TriKa zwemwedstrijd voor triatleten in Kapelle-op-den-Bos. De opbrengst gaat integraal naar de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Organisator Kurt Lobbestael blikt tevreden terug:

"Deze wedstrijdformule was een schot in de roos. Zowel bij de dames als bij de heren tekenden toppers en recreanten present. Tijdens de 400m vrije slag stond er geen maat op Thomas Jurgens. Hij klokte af in een tijd van 4'04". Ook tijdens de 4x100m aflossing maakte de 17-jarige belofte het verschil door in de afsluitende 100m een kleine achterstand om te buigen in ploegwinst. Bij de dames liet Frone Wouters de snelste tijd noteren (4'36"). We waren blij verrast door de opkomst en het enthousiasme van de deelnemers. Sommigen hadden er zelfs een verplaatsing uit Luik en Limburg voor over. Kortom, dit smaakt naar meer."

De zwemwedstrijd bracht 788.50 euro op. Dit bedrag wordt integraal overgemaakt aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. VZW TriKa bedankt alle deelnemers en toeschouwers voor hun steun.

pdf uitslag individueel - algemeen

Wij hebben door de weer zeer slechte weersomstandigheden niet gaan lopen in Mol, om zo zeker niet te laat te komen voor Thomas. We hebben wel goed gelopen op de Kesselse-heide, een duurloop van 1h10' samen met de mannen van de Lierse. Met een goed gevoel naar de zwemwedstrijd van Thomas vertrokken en met een nog veel beter gevoel daar terug vertrokken.

Laat de triatlons maar komen !!!!!

 

 

 

11:06 Gepost door fam Jurgens in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

WOW !!! Wow...

Thomas , wat een knalprestatie. Fenomenaal dat zwemmen van jou, als dat geen motivatie is voor de toekomst??!! Niks voor niks in 'het leven 'en zeker niet in 'de topsport' , je bent goed op weg , houd de moed erin tijdens de harde trainingen en blijf positief!
Trouwens ook proficiat met jullie trillende aflossingsfinale met de topsportschool, ja, ja, het is aan de jeugd !! GO FOR IT

Ilse Geldhof

Gepost door: Ilse G. | 01-02-10

Amaai, knap van Thomas, dat de triatlons maar snel beginnen, Thomas is er klaar voor!

Gepost door: Wendy | 01-02-10

schitterend! Thomas gaat echt de (internationale) top halen, ik kijk er alvast naar uit !!

Gepost door: erik | 02-02-10

Het harde werken word beloond zie ik... echt top hoor Thomas , proficiat.

Gepost door: natalie | 02-02-10

De commentaren zijn gesloten.