26-04-10

Eérste grote overwinning !!!!

De éérste grote overwinning van het seizoen is binnen, Ilse heeft gisteren op overtuigende manier de Duatlon van Douai gewonnen. Na het éérste loopgedeelte (10km) kwam ze reeds als éérste het fietsenpark ingelopen. Nogthans had ze zich gespaard, want het was nog zo lang en zo warm!!!Tijdens het fietsen ontbond ze echter haar duivels en op het zware parcours reed ze de concurentie op minuten (bijna 5') om alzo de afsluitende 10km loop controlerend af te werken. altijd leuk natuurlijk dat je een wedstrijd kunt winnen zonder echt diep te moeten gaan, dat beloofd voor de volgende wedstrijden, om te beginnen volgende week Ruddervoorde, daarna beginnen we aan de triatlons.duatlon Douai 025duatlon Douai 031duatlon Douai 026duatlon Douai 044

 

 

 

 

Ik kwam in dezelfde wedstrijd ook aan de start, het eerste loopgedeelte ging mij heel goed af, in dit zeer sterke deelnemersveld kwam ik na 10km het fietsenpark binnengelopen in ongeveer 20ste positie, zonder te forceren en steeds atleten inhalend begon ik aan mijn fietsen. Ik voelde mij super sterk en begon als een bezetene aan het zeer zware parcours. Maar de ene na de andere atllet haalde ik in en na ongeveer 30km kwam ik door in 9de positie. Maar daar voelde ik plots een verschrikkelijk honger opkomen. In al mijn enthousiasme vergeten te eten en te drinken, met gevolg een verschrikkelijk Contadorreke. Geen ontkomen meer aan,  ik wou opgeven want ik raakte geen pedal meer vooruit, maar heb dan maar besloten om verder binnen te rijden en zo tijdens het lopen Ilse bij te staan. Dat is dan ook gelukt en zo heb ik de overwinning van Ilse zelf meegemaakt.duatlon Douai 019duatlon Douai 021duatlon Douai 027duatlon Douai 034

 

 

 

 

Thomas had gisteren lactaattesten in Leuven met J.Olbreght. Zijn zwemmen was hetzelfde als de vorige keer, dus dat zit heel goed en zijn lopen was duidelijk aan de betere hand. Hij heeft weer de lange test moeten doen, dus een dikke 20km, op zich uiteraard een goede training extra voor volgende week in Ruddervoorde. Zeker voor Thomas wordt het tijd dat de triatlons kunnen beginnen, want niemand verlangd meer dan hij om wedstrijden te kunnen doen die beginnen met zwemmen uiteraard!!!! Wij hebben zaterdag nog eens samen een trainingsritje kunnen doen van 75km om wat bij te praten na een veel te lange afwezigheid, hij op stage en voor hij terug was waren wij weg en dan nog met vertraging terug gekomen, onder een stralende zon en schitterende temperatuur. Gisteren is Thomas echter niet komen supporteren voor ons, maar is onze favoriete voetbalploeg gaan aanmoedigen om de titel te behalen. Hij heeft dus kunnen genieten van een echt volksfeest in Lier.  LIERKE PLEZIERKE !!!!! Uniek en zeker niet te missen voor hem.24-04-10 01424-04-10 00224-04-10 00424-04-10 007

11:04 Gepost door fam Jurgens in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

23-04-10

Back to reality !!!

Uiteindelijk zijn we dus goed aangekomen op Woensdag. Al moet ik bekennen dat ik toch al rustiger op het vliegtuig heb gezeten dan eergisteren.

De stage was weer schitterend, zowel qua trainingen qua hotel als qua de mensen die we hebben leren kennen. De laatse extra dagen hebben Ilse en Ik nog zeer goed getraind samen met onze vriendin Debbie Verstraeten, ik denk dat die 2 dames een zeer sterk seizoen gaan meemaken!!!!026benicasim April 2010 009benicasim April 2010 029 (No pain- no gain )

 

 

 

 

Wij starten nu zondag in het Franse Douai een internationale duatlon over de lange afstand ; 10 - 80 - 10. Hopelijk is de vermoeidheid van de stage uit ons lichaam en kan het seizoen voor ons nu echt beginnen, volgende week starten we dan samen met Thomas in Ruddervoorde voor de sprint duatlon.Mar Menor Sept 09 106

Thomas heeft vorig week-end de duatlon van Wevelgem achter zich gelaten en denkt enkel nog vooruit, hopelijk is tegen volgende week zijn voet helemaal genezen en kan hij zijn kansen volledig verdedigen, want daarna beginnen de triatlons die belangrijk zijn voor de selectie's die eraan verbonden zijn, maar als je niet kunt lopen door kwetsuren gaat het natuurlijk niet. Aanstaande zondag heeft hij lactaattesten met j. Olbreght in Leuven en dan kunnen we meer weten over zijn huidige conditie. Daarna zal hij voor één keer niet mee komen supporteren voor ons in Douai, maar gaan supporteren in de namiddag voor onze ploeg die hopelijk de titel gaat pakken.

LIERSE KAMPIOEN !!!!!!   25451_1264292123513_1116036056_30593365_282196_n

 

 

 

 

 

10:55 Gepost door fam Jurgens in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-04-10

Eindelijk!!!!

Morgenvroeg mogen of kunnen we eindelijk vertrekken naar Belgie. Na enkele zeer spannende dagen lijkt het erop dat morgen terug mag gevlogen worden op zaventem. IK ben nu nooit zeer sterk geweest in vliegen maar zal het ook zeker morgen niet zijn. We zijn blij dat§ wez terug naar Belgie kunnen gaan om  onze famillie en onze vrienden te zien en om terug te kunnen gaan werken, want het normale leven dat we gewoon zijn is toch het beste.

Wij hebben hier geprobeerd om ondanks de miserie toch goede trainingen te hebben. Ik moet bekennen dat we dat sterk gedaan hebben, in zeer lekkere

Nu gaan we slapen, want uiteindelijk is thuiskomen nu het belangrijkste voor ons!!!

 

Over het sportieve zal ik de volgende dagen wel wat uitwijden, nu is dat eigenlijk even minder belangrijk!!

 

Groetjes vanuit een zeer zonnig en warm Benicasim, maar wij zullen blij zijn als we terug in het koude, natte Belgie zijn!!!!!

23:27 Gepost door fam Jurgens in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-04-10

Eindelijk !!!!

Ola iedereen!!!!

Eindelijk eens wat tijd gevonden om een blogje te schrijven!!! Na de vorige stage met de Iron-managers hebben ik en Ilse een stevige loop-/zwemweek gehad in het koude natte Belgie, afgesloten met een 10km loop in Zandhoven. Ilse was daar zeer mooi 2de achter de 2de op het kampioenschap van Belgie bij de juniors. Ik heb een goede wedstrijd gelopen en was 4de, waar ik gezien de omstandigheden heel tevreden kon mee zijn!!!

Thomas was die week al vertrokken op stage naar Frejus, ghij heeft mij gisteren nog bevestigd dat hij een heel goede stage heeft gehad en dat alles zeer goed verloopt. Vanaf dit week-end begint voor hem het seizoen,( alhoewel de duatlon van Wevelgem uiteraard maar wedstrijden zijn om het wedstrijdritme te vinden). Later als er ook mag en moet gezwommen worden zullen de resultaten ook belangrijk worden. Maar goed presteren op de 2 duatlons die hij doet moet hem toch een goed vertrouwen geven.

Ik en Ilse zijn momenteel dus weer in Benicasim, samen met 67 wielrenners en 50 triatleten. Zowel Atriac, als 3kant zijn hier aanwezig, en het fietsen gebeurt heel veel tesamen, ik begeleid hier de groep met het meeste triatleten, gisteren meer dan 40mannen en vrouwen, want bijna de hele vrouwentop in het triatlon is hier aanwezig!!!

Onze trainingen gaan zeer goed, ons loopniveau was zowel voor Ilse als voor mij al heel goed en nu zijn we weer bezig om onz fietsniveau op te trekken en geloof me het gaat zeker en vast al heel behoorlijk!!!!

Het is hier trouwens bijna het paradijs op aarde om als triatleet te trainen, alles is hier aanwezig om als Profs te leven, zelfs de zon is de voorbije week steeds van de partij geweest met temperaturen tot 25°. Hopelijk zullen de resultaten wel volgen, waarschijnlijk zal het nu Zondag niet goed gaan vermits we pas zaterdag thuis komen van stage, maar daarna zie ik het wel zitten voor T-I-K.Benicasim April 2010 117Benicasim April 2010 16423477_1408604819836_1373911642_31104048_1022790_n

 

 

 

 

 

 

 

Nu ben ik snel weg, want we gaan een duurloop doen met zen allen op het strant!!

Groetjes aan iedereen en tot dra!! T-I-K.

 

16:51 Gepost door fam Jurgens in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |