28-07-10

Singapore !!!!!

Het grootste moment in onze ( T.I.K.) sportcarriere komt nu wel heel dicht bij!!!!! Singapore J.O.S..

Hopelijk heeft iedereen de spot op V.R.T. al gezien, iedere dag enkele minuten voor het journaal om 19h???

Ook vanaf 1 augustud op de regionale zenders in heel Vlaanderen.

Thomas vertrekt morgenvroeg naar Tabor voor een E.T.U. -Cup wedstrijd as. Zondag als allerlaatste voorbereiding op Singapore.

Zijn voorbereiding is eindelijk eens vlekkeloos verlopen en hij heeft zijn trainingen allemaal perfect afgewerkt, op de aangegeven tijden en schema's. Ikzelf en vooral hij heeft er een goed oog in, laat ons hopen dat hij nu een goede wedstrijd kan doen en zo zijn zelfvertrouwen nog een duw kan geven om een schitterende prestatie neer te zeten in Singapore!!!!!

DSC04924.JPGDSC04850.JPGDSC04606.JPG

 

 

 

 

Wij starten Zondag in de Powerman in Geel. Met stijle ambities, want ook onze voorbereiding is zeer goed geweest, volgens mij hebben we de laatste weken alle facetten van trainiing die nodig zijn om goed te presteren nog eens gedaan en ik voel mezelf zeer goed en denk dat Ilse ook weer een stap voorwaarts heeft gezet. Ze zullen goede papieren moeten hebben om ze te ploppen de rest van het seizoen, ik weet waarover ik klap, want ik ondervind haar progressie dagdagelijks!!!!EXPOTRAINS-BRAASHAAT2010%20386.jpgTmp0009D.jpgCIMG1665.jpgDSC04762.JPG

 

 

 

 

 

Maar eerst en Vooral Singapore, hopelijk met iedereen als supporter(s) voor Thomas en Charlotte!!

 

 

     Spotje op VRT ook hier te zien !!! op het laatste Thomas bij zijn Belgische titel in Zwevegem !!!!

19:26 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-07-10

De Hoek waar de klappen vallen,,,,,,,

Inderdaad, Thomas zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Vorige week in Athlone E.K., na een schIMG_1722.JPGitterende zwembeurt na 7km platgereden, was nog knap vooraan in de kopgroep, gevolg wedstrijd gedaan.

IMG_1781.JPG

 

Dit week-end revanche in Echternach, met een zeer sterk deelnemersveld, bijna E.K. waardig. Weer een supergoede zwembeurt, zonder wetDSC04855.JPG-suit ( EROX, met dank aan PRORENO ). Met zen vijven in de kopgroep, maar geen goede samenwerking enkel Thomas, IMG_1832.JPGObozil en Kocar wilden werken, maar de twee andere jongens vertikten het om mee te werken, met gevolg dat een geweldig grote groep (35) in de derde ronde bij de IMG_1941.JPGleiders kwam. Met zen allen dan maar het fietsenpark binnen gelopen om de wedstrijd te beslissen in het lopen. Thomas zag er zeer fris uit en was er op gebrand om een zeer goede loopbeurt neer te zetten en zo te bewijzen dat hij normaal gezien vorige week makkelijk bij de éérste 16 zou geeindigd hebben en zo zijn ticket voor het W.K. te hebben verdiend. Een goede wissel en als 8ste uit de wisselzone. Direkt een zeer hoog tempo, je kon aan zijn gelaatsuitdrukking zien dat hij ging vlammen. Hij liep direkt al een atleet uit Rusland voorbij en na een goede 600m nam hij de binnenbocht om nog een atleet voorbij te steken. Daar heeft hij op de boort getrapt en zijn voet is daar naar buiten omgeslagen, Thomas is daardoor in het gras gevallen met een zware steek in zijn knie. Blijkbaar moet zijn knie die misstrap opgevangen hebben, Thomas lag uitgeteld in het gras en kon niet meer verder. Weer wedstrijd gedaan door pech. Jammer want een prachtprestatie lag hier ook weer voor het rapen. Dus weer niet kunnen bewijzen dat hij wel degelijk snel kan 34777_412635874889_711079889_4251714_7257809_n.jpglopen, maar natuurlijk heeft hij dat al wel bewezen oa. in Zwevegem en Stein.

Wat ondanks de pech van afgelopen weken wel duidelijk is geworden is dat Thomas momenteel bij het zwemmen en fietsen reeds bij de top van Europa behoord, het is nu tijd dat hij ook nog eens kan bewijzen dat hij hard kan lopen. Hopelijk valt zijn blessure goed mee en kan hij nu beginnen trainen om in Tabor op 1 augustus een goed gevoel te behalen om zo met een goed gevoel naar Singapore ( J.O.S.) te vertrekken.

Het heeft genoeg geweest met de tegenslag, het geluk mag nu eens aan onze kant staan. Een goed sportman komt na tegenslag dikwijls veel sterker terug voor de dag. Dus dat beloofd voor Singapore!!!!

DSC04849.JPG058.jpg

 

Voor mij en ILse hebben deze 2 wedstrijden van Thomas heel veel tijd gekost ( 800km met de auto , op en af naar Echternach) maar hebben wij toch tussen de vele en lange verplaatsingen in wel de tijd gevonden om er een stevige trainingsweek van te maken. Nodig uiteraard om het 2de gedeelte van het seizoen hopelijk nog iets DSC04899.JPGbeter te presteren. We DSC02531.JPGbeginnen er alvast volgende week 21 Juli aan in Kapelle O/D Bos.

15:19 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-07-10

Super druk !!!

Zeer druk de laatste weken. Dit heeft uiteraard te maken met het drukke wedstrijdseizoen. Toch even een up-date proberen te maken. Vorige week waren we met zen drien naar Athlone (Ierland) voor het E.K.  Voor mij en Thomas geen groot succes, alhoewel we beiden niet kunnen zeggen dat we niet in form waren, maar gehinderd door pech. Thomas, waar het allemaal om draait uiteraard, begon zeer sterk aan zijn E.K. , nam onmiddellijk de leiding na de pontonstart ('een half uur uitgesteld wegens het zeer slechte weer, storm) op kop van gans de bende tot aan het keerpunt, waar hij de buitenkant werd opgedrongen. Maar de raad van zijn coaches opgevolgd en met wat overschot gezwommen kwam hij toch zeer knap als derde op het droge gekropen. Ze waren met zen 5ven eventjes voor op een achtervolgende groep. Zeer snelle wissel en direkt knallen, evey second counts, ze zijn met vijven voorop geraakt maar op het zeer bochtige en bergachtige parcours zag de achtervolgende groep de koplopers rijden. Ze zijn er dan ook in gelukt om de aansluiting te vinden. De Ganse Europese kop kwam zo vooraan bijeen. Met 16 man pakte ze steeds meer en meer voorsprong op de achtervolgende groep. Maar dan sloeg het noodlot toe, voor de éérste keer ooit reed Thomas lek, einde wedstrijd, jammer jammer jammer!!!! De 15 overgebleven atleten waren uiteindelijk allemaal bij de éérste 16 in de einduitslag, wat meteen ook goed had geweest voor een selectie voor het W.K.. Als Thomas een goede loopdag had gekend had hij  volgens mij rond de 10de-12de plaats kunnen eindigen, met een mindere loopdag toch nog altijd bij de 15 éérsten!!!!  Doodjammer, want hij had eenzeer goed gevoelDSC04805DSC04763DSC04670DSC04686

 

 

 

 

Ik ben in mijn wedstrijd amper 10meter bezig geweest, dan een trap tegen mijn brilletje gekregen en tot 3 a 4 keer moeten terug opzetten en water uit doen, ik zwom toen na 50m als laatste tussen de schoolslagzwemmers , wou nog eens proberen om mijn volgelopen brilletje goed te zetten en toen brak de rekker. Einde dus van mijn wedstrijd, want zonder brilletje zwemmen was geen optie met mijn lenzen uiteraard.

Ilse heeft wel een wedstrijd gedaan zonder pech. na een redelijke zwembeurt is ze beginnen fietsen in 12de positie, ze heeft op het lastige parcours een knappe tijd neergezet en is als 7de beginnen lopen, daarin heeft ze nog enkele plaatsen kunnen winnen en is uiteindelijk op de 4de plaats gestrand op amper 20" van het podium(brons). We hebben het nooit kunnen zien wie toen haar concurentes nog waren , want op het parcours liepen toen honderden age-groepers, 4 rondes en bijna alle categorien tesamen aan het lopen,. De éérste 2 van de wedstrijd waren wel echt heel sterk en voorlopig nog te sterk voor Ilse, maar de derde plaats had zeker gekund. Net zoals ze vorige week in Brasschaat heeft behaals in de kwart van Brasschaat. Waar ze jammergenoeg helemaal alleen heeft moeten fietsen tegen S. Goos en H. Veramme, die wel goed samenwerkten en waar bovenop het lopen nog eens 2km te kort was. Nu even wat rusten en bijtrainen om er in Kapelle O.D Bos terug tegenaan te gaan. 044EXPOTRAINS-BRAASHAAT2010%20385EXPOTRAINS-BRAASHAAT2010%20368085

 

 

 

 

Straks vertrekken we naar Echternach waar Thomas morgen deelneemt aan een ETU-cup, met bijna alle toppers van de juniors die vorige week in Athlone waren. Een kleine herkansing dus, want van de éérste 20 van vorige week staan er zeker 10 aan de start in Luxemburg. Hopen dat hij nu niet plat rijd en een goed relutaat kan neerzetten, om dan met veel vertrouwen beginnen toe te werken naar de J.O.S.!!!

hier nog enkele foto's van de afgelopen weken :073DSC04522DSC04574EXPOTRAINS-BRAASHAAT2010%20390

10:57 Gepost door fam Jurgens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |