20-09-10

Zeer goed gepresteerd van T-I-K.

Zoals verwacht was het een zwaar week-end voor alle drie!!! Zaterdag met 2 ploegen als torenhoog favoriet starten geeftg uiteraard altijd extra druk. Maar met zulke kleppers voor onze 2 ploegen is het voornamelijk de kunst om vanuit uw eigen kunnen en kameraadschap uit te gaan. Laat ons nu net daarin zo sterk zijn, kameraadschap was Zaterdag zeker bij onze 2 ploegen een belangrijk pluspunt. als je ziet was deze toppers voor elkaar opbrengen en voor elkaar doen kan ik niet anders zeggen, chappeau vrouwen en mannen, het zal moeilijk worden om ooit deze 2 ploegen te kloppen. Aan mij de kunst om ze in de toekjomst samen te houden!!! maar ik zal men best doen, zeker weten. Ik wil uiteraard ook de 2 sponsors, nl. De Toerist-Biking en schilderwerken Proreno bedanken, geloof me de namen zijn ondertussen als maar meer en meer bekend geworden. Hoplijk volgend jaar opnieuwDSC06368 - kopie.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag was het dan individueel, Thomas zijn éérste kwart. Ik moet eerlijk zijn hij was veel minder zenuwachtig als ik, maar misschien wel een beetje normaal. Ilse moest zeker kunnen gaan voor het podium en ik, ja ook voor het podium!!!!

De wedstrijd zelf dan, alles in orde brengen voor 3 ateleten is niet zo eenvoudig en misschien ben ik wel iets te bang om voor iemand iets te kort te doen, in ieder geval het heeft me veel meer enrgie gekost dan ik had verwacht. Bijna was ik zelf nog te laat aan de start. Jammergenoeg ben ik tijdens het zwemmen mijn Polar en mijn oorbelletje verloren. Ik heb nog gedoken naar mijn horloge in de start, maar geen gluk gehad, gevolg veel tijd verloren en nog veel erger, mijn horloge kwijd!!!

Het sportieve dan op zondag,

Thomas éérste uit het water ( rustig gezwommen in vergelijking met zaterdag blijkbaar amper 80% , met de bedoeling om fris aan het fietsen te beginnen). Tijdens het fietsen samen met Peter Denteneer , Nick Debusschere en Pieter Hemelrijck verder weg gefietst van de achtervolgende groep met enkel toppers(????). Nog als éérste begonnen aan het lopen, maar dan jammergenoeg moeten stoppen met alweer die vervelende Chronische blijn en eeltplek die hem ook al in het begin van het seizoen parten speelde!! Hopelijk word er nu eindelijk eens tijd gemaakt van dat euvel. !!!!!

 

 

 

DSC06311.JPGAfbeelding_033.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilse heeft een prachtige prestatie neergezet, na een zeer goede zwembeurt 5de uit het water, samen met Lieve Paulus, heeft ze onmiddellijk naar de 2de plaats gefiets, enkel Stefanie Adam kon in het wiel aanpikken. Enkel J. Lewully was toen nog vooruit. Deze topsport triatlete moest toch zeer diep gaan om een aankomende Ilse af te houden, en na een zeer snelle loop is Ilse op amper 45"gestrand op een gisteren wel zeer sterke Jolien Lewwully. Maar bedenkende dat Ilse nog maar amper sinds 10maanden aan triatlon doet beloofd dat zeker en vast voor volgend jaar!!!!Afbeelding_049.jpg You aint sea nothing yet!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding_032.jpg

En ik, ik was al heel tevreden van wat er zich zaterdag had afgespeeld!!! Ik heb nog maar eens de bevestiging gekregen dat Thomas zowiezo wanneer hij wil hij de snelste zwemmer is.

 En dat ik in mijn carriere ondertussen een heleboel TOPSPORTATLETEN als persoonlijke vrienden kan begroeten. Anders is het niet mogelijk om zulke teams bijeen te krijgen.  Belgische en zelfs werledkampioenen samen krijgen is niet zo eenvoudig, maar ik ben heel blij dat het mij gelukt is en ben ervan overtuigd dat het volgend jaar weer gaat lukken. ( Thanks guys and girls);

mijn wedstrijd was niet zo super als ik had gehoopt, maar gezien de zeer drukke omstandigheden ben ik toch tevreden en hoop ik vooral om as zondag een vooraanstaande rom te spelen op het BK duatlon te Wetteren.

Afbeelding_056.jpg

22:03 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-09-10

Pay Time!!!!!!

De laatste weken hebben ik en Ilse toegeleefd naar de wedstrijden die nu komen, nl Mechelen en Wetteren, met de bedoeling daar echt goed te zijn. De wedstrijden die we als voorbereiding hebben gedaan telden echter als training en waren niet echt een doel op zich. Maar de resultaten waren wel zeer goed tot schitterend. Ik werd 1ste in Marke (10km) en ben bij Ilse gebleven in Kemmel (12km) en ook in Poelkapelle. Ilse heeft die 2 wedstrijden gewonnen, telkens met een zeer goed gevoel en na nog  anere trainingen die dagen. Dit week-end hebben wij meegedaan aan de triatlon van Oedelem ook als training en toch hebben we allebei gewonnen, Ilse met 6' voorsprong op de 2de dame, ik éérste Master  en 2de algemeen. Met een zeer goed gevoel want zowel bij mij als bij Ilse gingen het fietsen en lopen zelfs heel goed. Dus dat ziet er goed uit voor Mechelen en het BK duatlon in Wetteren. Gisteren hebben we dan nog meegedaan aan dwars door Ieper 14klm lolpen de dag na een triatlon, moeilijk, uiteraard, maar weer hebben we beiden zeer goed gepresteerd. Alle twee gewonnen met schepre tijden, ik in 48' en Ilse in 54'. We zijn dus duidelijk klaar voor de laatste 2 wedstrijden van het seizoen. In Mechelen start dus ook Thomas voor zijn éérste kwart. Hopelijk hebben ze hem ook klaargestoomd voor zijn kwart, want Mechelen is enorm ver lopen, en zeer zwaar langs het kanaal op en af. 

Hopelijk valt het weer wat mee en komen er veel supporters ons aanmoedigen, vooral Thomas zal het nodig hebben denk ik, want waarschjnlijk zal hij in de kopgroep zitten na het fietsen en begint dan een zeer lange loopwedstrijd tot aan de finish!!! Zaterdag starten dus zowel Thomas en ILse in hun respectievelijke dreamteams DE TOERIST-BIKING EN SCHILDERWERKEN PRORENO!!!!!DSC03601.JPGDSC_0831.JPGGeel%201-08-2010%20(2).jpg

18:42 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-09-10

Hard Trainen !!!!

Het seizoen loopt misschien wel bijna op zijn laatste pootjes, maar voor mij en Ilse betekend dat niet dat we stilzitten. Thomas heeft een relatieve rustperiode achter de rug na al de feestjes en plechtigheden. Maar met het begin van het nieuwe schooljaar is hij toch ook terug aan het trainen geraakt.

Maar goed ook, want hij start in Mechelen op zondag 19 september voor zijn aleréérste kwart triatlon. Samen met Ilse en ik zitten we dus daar met zen drieen in dezelfde wedstrijd. Iets om naar uit te kijken. s'Zaterdags heb ik van 2 Sponsors het licht op groen gekregen om met 2 ploegen in te schrijven in de bedrijventriatlon van Mechelen. Ik moet eerlijk bekennen dat het 2 droomploegen zijn. Met dank aan De Toerist-Biking en schilderwerken PRORENO.

De mannenploeg bestaat uit :

zwemmer : Thomas Jurgens (of wat had je gedacht)

fietser      : Bart Aernouts ( WK duatlon, enkel Cancelara gaat sneller, misschien)

lopen       : Stefan Van Den Broeck ( kampioen van Belgie en waarschijnlijk beste stratenloper in Belgie )

De vrouwenploeg is al even impressionant :

zwemster : Katrien Verstuyft ( BK triatlon en snelste zwemster )

fietster     : Ilse Geldhof ( of wa had je gedacht, ex-kampioen van Belgie en fietsbeest )

loopster    : Xenia Luxem ( ex kampioen van Belgie )

Geef toe 2 droomploegen toch, ik ben al blij dat ik die ploegen kan bij elkaar brengen en mag coachen.

Na het triatlon weekend van Mechelen starten Ilse en ik dan nog op het BK duatlon te Wetteren. We hebben er aleszins speciaalvoor getraind en zullen normaal gezien in deze zware periode goed in form moeten zijn. Waar dat gaat uitkomen weten we niet, maar we zullen op een mooie manier proberen afscheid te nemen van het tria/duatlon seizoen.

We hebben dit week-end meegedaan aan stratenlopen, ik heb vrijdag gewonnen in Marke (10km) en Ilse heeft gewonnen op en rond de Kemmelberg (12km) Gisteren hebben we dan nog meegedaan in Poelkapelle, waar Ilse een zeer knappe 2de plaats behaalde in zeer sterk gezelschap en dat amper één dag na de zeer zware loop in Kemmel. Fris had ze deze wedstrijd ook kunnen winnen, maar we hebben gekozen om de conditie op te krikken voor Wetteren.DSC03601.JPG

Tri-02.jpg47054_438421576552_698866552_5206049_6173302_n.jpgTri-02.jpg

11:26 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |