22-11-10

Voorbereiding op crosseizoen en triatlonseizoen!!!

Ilse en ik hebben de halve marathon van Deinze-Bellem gelopen. Allebei hebben we de wedstrijd gewonnen, ILse éérste dame algemeen in 1h28' en ik éérste Master in 1h19' (6de algemeen). Door de echt barre weersomstandigheden (stormwind 80-90km/h) zijn dat goede tijden, want met de laatste 9km de wind pal op kop, langs het water, verlies je natuurlijk al snel enkele minuten. Dus ik denk dat in betere omstandigheden en met wat meer concurentie Ilse een tijd onder 1h25' zeker moet kunnen behalen, ikzelf denk momenteel ook rond de 1h15' te kunnen lopen. Maar het belangrijkste was dat we beiden, niet echt vermoeid waren en zeer snel gerecupereerd waren. Dat is toch een teken dat we goed getraind zijn. Na het langere werk zijn we natuurlijk ook niet uit het oog verloren dat we snelheid moeten onderhouden voor de komende crossen. Te beginnen op 5 dec in Boechout, waar Thomas trouwens ook start. Halve-Marathon_11-11-10_082.JPGHalve-Marathon_11-11-10_043.JPGDSC06437.JPG

 

Thomas zijn trainingen gaan zeer goed en hij ziet het goed zitten om te crossen, uiteraard blijft de winter enkel een voorbereiding op de zomer. Maar het is toch altijd leul te ondervinden dat de trainingen wedstrijden goed gaan. Zo hebben we dit week-end samen weer veel kunnen trainen en heb kunnen ondervinden dat het blijkbaar allemaal vanzelf gaat met Thomas. Ben currieus wat dat gaat geven in Boechout? Vader en zoon tegen elkaar in dezelfde reek (Jun/Masters)DSC06447.JPGHalve-Marathon_11-11-10_277.JPG

 

En ILse kan daar eindelijk haar progressie eens opmeten t.o.v. vorig jaar, waar ze haar éérste cross ooit liep.

Maar eerst nog enkele specifieke trainingen afwerken.

14:51 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-11-10

Super resultaten!!!!

 Ilse en ik hebben afgelopen zaterdagavond mee gelopen in Avelgem, een 10Km wedstrijd georganiseerd door het triatlon-team NLT. Dat staat altijd garant voor een goede organisatie!!! Ook nu weer een schitterend initiatief, vertrekken om 20h in het volledig verkeersvrije Avelgem, met orkestjes langs de kant, dan de velden in waar er enkel fakkels als verlichting was, zeer uniek en leuk om in te lopen!!! Bij de deelnemers, veel mooi volk, zowel bij de dames als bij de heren.

Ilse heeft haar snelste tijd tot hier toe op een wedstrijd behaald, nl. 37'49", een top tijd voor haar. Duidelijk het bewijs dat ze veel talent heeft om te lopen en de goede trainingen combineert met de juiste recuperaties!!!! Ilse heeft de wedstrijd gewonnen in haar categorie en werd 2de algemeen, achter L. van den Brouck en voor Lies Deruddere, ook een knappe prestatie van Inge Van Cauwenberghe op de 5de plaats.

Ik heb ook sinds zeer lang nog eens 33'45" gelopen, duidelijk het bewijs dat mijn loopform er aan komt. Mijn hartslag gemiddelde tijdens de wedstrijd was 165, als ik die nog enkele slagen hoger kan krijgen kan ik ook goede crossen gaan lopen. Ik heb daarmee de wedstrijd gewonnen bij de Masters en was 8ste algemeen, op enkele seconden van Timpermans en voor Fieuw en Samson!!!!

We starten morgen samen in de halve marathon van Deinze, voor Ilse haar éérste, we zullen wel zien waar we uitkomen. Haar eigen tempo lopen is zeker hier de boodschap. Ik hoop ergens rond de 1h17' uit te komen,(ga op hartslag lopen en nooit forceren) als het weer geen te grote spelbreker wordt natuurlijk.

Thomas zijn trainingen zijn stilaan aan het oplopen en alles gaat goed zoals opgelegd. Hij volgt zeer nauwkeurig zijn programma, dus dat ziet er veelbelovend uit.

Zondag zijn we ook gaan eten om Tim zijn 25ste verjaardag te vieren. Heel leuk was het nog eens samen te kunnen zijn met zen allen.101031%20(75).jpgDSC06429.JPG Kinderen worden groot he!!!! das nog niks maar we worden zelf ook ouder he!!!! Maar je bent maar zo oud als je jezelf voelt!!!!

 

 

11:32 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-11-10

De voorjaarsstage , nu Boeken !!! Benicasim here we come!!!

Voor iedereen (wielrenners, lopers, zwemmers en uiteraard triatleten) die op stage wil gaan naar Benicasim in Febr, Maart of April is het nu het moment om te boeken. De vliegtickets staan momenteel aan 160Euro. Dus vlug boeken is nu meer dan ooit de boodschap. Ook voor de partners of kinderen (toeristen) uiteraard. De voordelen en faciliteiten die we daar kunnen aanbieden hoef ik waarschijnlijk niet meer aan te kondigen. Meer inlichtingen over de stages kan je vinden op http://www.detoerist.be/fietsvakanties en www.intur-sports.com . Ook alle foto's eens bekijken!!!!

Deze stage's zijn zowel voor de beste professionele sporters als voor de gewone recreanten zeer aangenaam om mee te maken. Zeker als je de prijs kwaliteit verhouding vergelijkt zijn we gewoonweg de top, alsook de sportieve als extra sportieve aanbiedingen zijn wereldklasse!!!

Wij kijken er zeker en vast al naar uit om terug te kunnen trainen als de beste profs.Callela Mei 2010 062.JPGBenicasim April 2010 024.JPGALGARVE_KERST_2008_EN_BENICASSIM_FEBRUARI2009_213.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Van Thomas klinken uit Vittel enkel opgewekte berichten, zowel de genezing van zijn voet als het trainingsritme zijn in goede opmars. Dus wordt het stilaan uitkijken naar de éérste wedstrijden die hij deze winter mag doen, (crossen en zwemmen). DSC05716.JPGAfbeelding%20143.jpg

DSCN2647.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilse is vorige zaterdag gehuldigd als BENELUX-KAMPIOEN Duatlon 2010, ik werd 2de Master!!!!!DSCN6046.JPGDSCN6053.JPG

Wat onze trainingen betereft, zitten we volgens mij goed. 2 a 3 keer per week een beetje zwemmen, vooral techniek momenteel, maar vooral zeer goed en vooral heel gevarieerd lopen moet ons in staat stellen om deze winter goede resultaten te behalen in stratenlopen en veldlopen, om alzo volgend jaar sterker te kunnen presteren. Uiteindelijk probeer ik de trainingen zo gevarrieerd mogelijk te maken dat zowel Ilse als ik er beter en vooral sterker van worden. Ik denk dat we er wel in gaan lukken want in onze trainingen zit zowat alles in, uithouding( lange duurlopen), snelheid, drempeltraining, interval en fartlek. Door mijn 26 jarige ervaring probeer ik de trainingen zo goed mogelijk aan te passen aan ons werk- en leefschema. Met dank aan vele toppers waar ik in het verleden van heb mogen en kunnen leren. ( Veronique Collard-Ettienne Dierman, Richard Seymortier, Stef Van Den Broeck, Xenia Luxem, Benny Ceulemans, Dirk De Laet, enz. enz.....) Het fietsen zal even moeten wachten tot de zon weer schijnt en dat zal waarschijnlijk Benicasim zijn. Dus laat het maar snel weer lente worden!!!!101031%20(78).jpg

 

23:10 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |