03-12-10

Eerste cross te Boechout !!!

Aanstaande zondag starten we alle drie in Boechout voor de eerste cross van dit seizoen.

Hoe Ilse en ik getraind hebben weten we , hoe Thomas getraind is zullen we zien. Het belangrijkste is dat we met zen drieen een goed gevoel hebben.

Onze trainingen zouden moeten resulteren in goede resultaten, want de laatste weken hebben we veel kilometers gemaakt , maar ook alle facetten die nodig zijn om een goede wedstrijd te doen zijn onze reveu gepasseerd.cros herentals 148.jpgBenicasim Februari 2010 - cross lierse 296.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cross_Bornem_2010_021.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag sond er ook een artikeltje oveer Thomas op de website , www.3athlon.be  atleet in de kijker.

Hieronder te lezen :

In de kijker: Thomas Jurgens (ATRIAC) PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Pieter Heemeryck   
donderdag 02 december 2010

36946_1508693922001_1373911642_31339427_4622152_n.jpgVandaag is het de beurt aan Atriac-atleet Thomas Jurgens, wellicht de snelste zwemmer in de Belgische triatlonwereld.

Vorig jaar zette hij met een tijd van 4m04s de snelste tijd neer op de zwemwedstrijd voor triatleten in Kapelle Op Den Bos. Met deze tijd zette hij toen verschillende toppers op de Olympische afstand op ruime afstand.

Het voorbije seizoen behaalde hij onder meer de Belgische tittel op het BK triatlon in Zwevegem waar hij samen met zijn ploeggenoot Victor Campenaerts de wedstrijd domineerde. Eveneens won hij het Open NK in Stein voor een andere Belg Nick Debusschere.

Jurgens kwalificeerde zich door het behalen van de Belgische tittel ook voor de eerste Jeugdolympiade in Singapore waar hij een eerste grote confrontatie aanging met de wereldtop. 

Vanwaar de keuze voor triatlon?


Vanaf mijn geboorte deed mijn vader al triatlon en mijn broer aan competitiezwemmen en toen ging ik geregeld mee kijken. Ik deed als kleine jongen al kleine triatlons op men eigen. maar toch ging ik zwemmen en deed ik dat behoorlijk. Ik kon me echter nooit motiveren om 2x per dag in het water te liggen maar ik wou mijn zwemmen toch nog gebruiken en ging op zoek naar een sport waar het zwemmen van pas kwam en zo kwam ik bij de mooiste sport ter wereld: Triatlon.


Hoe kijk je terug op het voorbije seizoen?


Ik heb mooie ervaringen opgedaan met als hoogtepunt de Olympische Jeugdspelen in Singapore natuurlijk. Daar is er wel gebleken dat er nog heel veel werk te verrichten is om aan de top te geraken, maar het schrikt me zeker niet af en ik ga er voluit voor gaan om de top te halen. Over het algemeen heb ik een seizoen gehad met ups & downs. En vooral aan mijn lopen zal ik nog heel hard moeten werken.


Moest je een wedstrijd moeten kiezen die je op dit moment het meeste voldoening geeft, welke zou dit dan zijn?


Dat zijn er eigenlijk 2, eerst en vooral het Belgisch Kampioenschap junioren in Zwevegem waar ik de titel pakte en zo 2 selecties haalde ( EK en YOG). Ten tweede in Singapore waar ik mee vooraan zat in het zwemmen en fietsen,maar in het lopen werd gepasseerd en wist waar ik stond tegenover de wereldtop.

Lukt de combinatie tussen trainen en studies?


Ja,ik zit al enkele jaren in de topsportschool te Leuven en deze is speciaal opgericht voor de combinatie,maar om eerlijk te zijn, ik ben niet de beste student in onze groep.


Welke zijn je ambities op korte en lange termijn?


Vooral plezier beleven aan mijn sport en gezond blijven. Maar ik zou liefst van al alles uit mijn carrière halen en zoveel mogelijk mooie wedstrijden meemaken.


Hoe zit je wedstrijdprogramma voor 2011 er uit?

Die zal waarschijnlijk uit Europese junior cups bestaan om ervaring op te doen voor later en enkele Belgische wedstrijden.


Heb je eventueel een blog of website waar we je kunnen volgen?


De blog van mijn vader, Ilse Geldhof en ikzelf. http://kurt-thomas-jurgens.skynetblogs.be/

 

00:12 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Succes zondag in Boechout alle drie.... duimen maar.

Gepost door: natalie | 03-12-10

De commentaren zijn gesloten.