06-12-10

Zeer Tevreden over T.-I.-K.

Gisteren hebben we dus onze éérste cross van het winterseizoen gelopen. Het was door de weersomstandigheden een echte cross. Zeer zwaar parcours, door de dooi en de harde ondergrond was er zeer veel slijk en water, heel moeilijk beloopbare stroken, constant optrekken vanuit bijna stilstand, rond bomen draaien, een echte cross dus!!

Maar de relutaten waren voor alle drie zeer goed te noemen, nog belangrijker, vooral het gevoel was goed, alhoewel Thomas achteraf toch vertelde dat hij nooit een goed gevoel heeft gehad in de wedstrijd.

Ilse mocht als éérste starten en ondanks de barre omstandigheden waren er toch wel heel wat dames aanwezig. Onmiddelijk na de start zonderden 6 vrouwen zich af, Ilse kon als 6de net haar wagonnetje aanpikken. Na de éérste grote ronde was er een kopgroep van 4 en Ilse was goed mee. Toen versnelde echter Liesbeth Van De Velde en moesten de andere drie passen. Ilse nam dan resoluut de kop en de 2 andere meisjes moesten zich dubbel plooien om het hohe tempo van Ilse te volgen. Christian De Poorter moest even later de rol lossen en zou 4de worden en 2de Master. Eva Van de Mergel bleef echter zeer knap aanklampen op een 5tal meter en kwam in de laatste 400m terug tot bij ILse. Het werd dus een spurt voor de 2de plaats en ILse (sprinster als koureur) kon haar hartje nog eens ophalen en kwam in de laatste meters nog over de veel jongere Eva gespurt. Een zeer knappe 2de plaats algemeen en 1ste Master waren het resultaat. Maar nog veel belangrijker is de progressie die ze duidelijk gemaakt heeft ten opzichte van vorig jaar, op hetzelfde parcours, maar veel slechter beloopbaar, doet ze toch bijna 40" sneller. Het bewijs van veel talent en een goede trainingsarbeid, the best is yet to come!!!!DSC06472.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik en Thomas kwamen uiteraard van start in dezelfde wedstrijd (Juniors/MAsters) net achter Ilses wedstrijd. Het was duidelijk dat er 2 zeer goede Juniors aan de start stonden. Ook bij de Masters was er een uitgesproken favoriet met David Hellinx. De start was zoals gewoonlijk vreselijk snel maar toch zaten thomas en ik redelijk vooraan. De éérste ronde nam Thomas het werk volledig voor zich en ik was heel blij dat ik kon volgen, want hetDSC06500.JPG tempo dat hij oplegde was zeer hoog. In het begin van de 2de ronde kwam ik wel echt goed in mijn ritme, ik liep dankzij het knappe haaswerk van Thomas in 2de positie bij de Masters en Thomas zelf liep in 3de positie bij de Juniors. Ik keek even achter mij en zag dat we moesten proberen deze posities te behouden. Ik nam dan  ook een volledige ronde het tempo aan en probeerde zo gelijkmatig mogelijk te lopen, zodat we verder afstand konden nemen van eventuele achtervolgers. In de laatste ronde hebben we onze voorsprong nog vergroot, zodat we samen, hand in hand, over de finish konden lopen. Zeer tevreden over mijn wedstrijd en zeer blij dat Thomas dit nu al aankan zonder specifieke training en wetende dat hij s'Zaterdags nog een zwemtraining heeft afgewerkt en 2h gemoutainbiked heeft. Dat beloofd ook voor de toekomst, want hij zal iedere wedstrijd die hij doet sterker en sneller worden.  Het is wel schitterend voor mij om samen met Thomas een wedstrijd te kunnen doen en vooral dat ik dat niveau nog aankan, een droom denk ik voor iedere vader. Ik moet er wel bij vertellen dat ik en Ilse er heel hard voor getraind hebben en het doet dan ook goed te zien dat de trainingen renderen.DSC06492.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze volgende wedstrijd is as zondag de kerstcorrida in Langemark (10km), Thomas zwemt na de exames in Lier een 100m vrij en een 100m Vl. Op 2de kerstdag lopen we dan weer alle 3 samen in de kerstcorrida te Herenthout. Hopelijk met een nog betere form!!!

16:00 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Fantastisch. Als vader moet dit een ongelooflijk genoegen zijn.

Gepost door: Carlos T | 06-12-10

Wauw, knap hoor! Proficiat, ik denk dat ik ook naar Herenthout trek!

Gepost door: wendy | 06-12-10

Met 3 het podium op in het zelfde gezin. Fantastisch gevoel moet dit zijn. Proficiat alle drie. Succes in Langemark.

Gepost door: natalie | 07-12-10

Knap!
Ik kom waarschijnlijk supporteren in Langemark!

Groetjes Layla

Gepost door: layla | 09-12-10

prachtig gelopen.
Altijd fijn dat vader en zoon samen kunnen sporten. Ik ken het gevoel. Mijn vader rijdt me er soms nog af met het fietsten.
Kurt en Thomas, genieten jongens van alles dat je samen nog kan doen.
En nog veel succes met jullie wedstrijden.
Het is leuk jullie blog te volgen.

Groetjes,

Kris,
uw ex-collega van Duffel

Gepost door: kris horemans | 10-12-10

Knappe prestatie van jullie alledrie.Hopelijk tot gauw eens :-)))

Gepost door: anita | 12-12-10

Knappe prestatie van jullie alledrie.Hopelijk tot gauw eens :-)))

Gepost door: anita | 12-12-10

De commentaren zijn gesloten.