02-05-11

Zeer goed-tevreden-ontgoocheling !!!

Gemengde gevoelens is het minste wat we kunnen zeggen van het afgelopen week-end.

Na zolang wachten, na een lange winter, was het eindelijk de eerste wedstrijd van het seizoen, voor Thomas een ETU-cup in Belgie, voor Ilse en voor mij het B.K. voor ploegen.

De verwachtingen lagen zeer hoog, het is natuurlijk ook normaal dat je na een winter hard trainen wilt zien dat de inspanningen gerendeerd hebben.

Thomas mocht op zaterdag de spits afbijten en had na het bekijken van het deelnemersveld de ambitie om zeker top 10 tehalen en misschien zelfs top 6.

Na een ZEER hectische voorbereiding, door het accident met de bus en het uitstellen van de wedstrijd met meer dan 2 uur, kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

Thomas wou er zeker en vast invliegen in het zwemmen en zo proberen het deelnemersveld uit elkaar te trekken om zo te hopen dat er een kopgroepje kon ontstaan dat zou samenwerken om alzo met een voorsprong  aan het loopnummer te beginnen. Maar de omstandigheden van de wedstrijd waren niet zo goed en na enkele kilometers waren ze al met 15 atleten samen en de samenwerking viel volledig stil, gevolg de 2de en de 3de groep kwamen terug. Het was dus een wedstrijd voor de lopers en door het zeer trage fietsnummer van de grote groep kwam dat nog meer tot uiting. Jammer maar het kan gebeuren in wedstrijden waar het niveauniet zo hoog ligt. Als er veel goede atleten aanwezig zijn wordt er ook vooraan , na het zwemmen keihard gereden en zijn ze met een select groepje weg. Nu dus niet en iedereen keek maar wat rond, gevolg, een loopwedstrijd, waardoor ook de Europese kampioen duatlon kon winnen. Thomas begon nog goed aan het lopen, maar na een goede kilometer stokte zijn motor volledig en de resterende 4 kilometers heeft hij echt afgezien door steken in de lever en de milt. Het is wel heel goed dat hij ondanks alle pijn toch heeft voortgedaan op karakter!!!

Er resten nu een kleine 3 weken om er voor te zorgen dat Thomas de volgende wedstrijd ook in het lopen, wat hij zeker ook heel hard kan, om er voor te zorgen dat ook het eindresultaat in verhouding komt te staan met zijn zwemmen en fietsen!!!! Aan Thomas zal het niet liegen, hij wil er zeker vol voor gaan, dat weet ik zeker na zijn ontgoocheling van afgelopen zaterdag. Maar aan ons om hem op te peppen en er alzo  een prachtig jaar van te maken .Want het is niet omdat je één veldslag hebt verloren dat je de oorlog hebt verloren. GO FOR IT THOMAS.DSC07705.JPGDSC07725.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC07684.JPG

Dan zondag ploegentriatlon,

Ilse is met haar ploeg, ATRIAC KAMPIOEN VAN BELGIE geworden.

Na een zeer sterke zwembeurt, waarin de dames (alle 3 Toppers) niet hebben moeten wachten op Ilse, heeft ze na materiaalpech bij de start van het fietsen helemaal alleen terug gekomen tot bij haar ploeg en heeft ze resoluut de leiding gepakt tijdens haar favoriete onderdeel, het fietsen. Daarna hebben de dames ook nog eens zeer sterk gelopen en alzo met meer dan 6minuten voorsprong de Belgische Titel behaald. Indrukwekkend was de prestarie zowiezo van ILse , die duidelijk dit jaar volledig triatlete is geworden. Wat ik wil bedoelen is dat ze in het zwemmen sterke vooruitgang heeft geboekt ten opzichte van vorig jaar, ook in het lopen is ze weer sterker geworden en kan ze nu al makkelijk 16km/h aanhouden. Maar het belangrijkste is dat ze dit jaar terug volledig over haar fietskwaliteiten kan beschikken. Vorig jaar hebben we bewust dat onderdeel een beetje minder getraind om eerst een beetje zwemster en loopster te leren worden. Dit jaar zal haar fietsen terug van zeer hoog niveau worden, daar ben ik zeker van. Maar dus is ILse nu al KAMPIOEN VAN BELGIE!!!DSC07730.JPG20110501_-_BK_Clubs_Doornik_063.jpgDSC07764.JPG20110501_-_BK_Clubs_Doornik_296.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik zelf heb een zeer leuke namiddag gehad , samen met de Masters van Atriac, Na het zwemmen waarin we even hebben moeten wachten om samen te kunnen blijven. Heb ik zeker mijn verantwoordelijkheid genomen in het fietsen en zo onze ploeg aangemoedigd en veel kopwerk vericht en ook de jongens te helpen tiojdens de aflossingen. Het lopen was voor mij vooral zorgen dat we met zen vijven zo snel mogelijk nar de finish konden gaan, hier en daar een duwtje en vooral aanmoedigen en inspelen op de moral van de jongens, maar net dat is men ding en dat doe ik ook heel graag. Uitijdelijk zijn wij met zen allen toegekomen (7) en nog een mooie 23ste plaats behaald met toch allemaal MASTERS!!! Chappeau aan mijn ploegmaten, ik denk dat heel Atriac fier kan zijn op ons!!!! Maar vooral uiteraard op de Kampioen bij de mannen en de vrouwen. ATRIAC is dus duidelijk de beste club van het land, ondanks de verliezen van de laatste jaren. ATRIAC IS DE TOP !!!DSC07773.JPGDSC07779.JPGDSC07784.JPG20110501_-_BK_Clubs_Doornik_224.jpg

23:06 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Kop op Thomas, alles komt dik voor mekaar hoor!
Ilse, PROFICIAT hoor. Grote klasse.
En ja , SUPERKURT, eveneens een dikke Proficiat!!!
Groetjes van de famlie Rietjens.

Gepost door: Patje | 03-05-11

Knappe prestatie Kurt, wat Ilse betreft ... wat een talent zeg. Op zo een korte tijd al aan de top staan. Chapeau hoor. Wat Thomas betreft, de moed niet verliezen, de conditie is goed dus... op naar de volgende.

Gepost door: natalie | 08-05-11

De commentaren zijn gesloten.