30-05-11

In de hoek waar de klappen vallen!!!!!

Het slechtste nieuws van de week is dat Ilse met een Hernia zit tussen de 3de en 4de nekwervel (C3-C4) met ontsteking bij. Gevolg al meer dan een week niet getraind, doktersbezoeken en Neurochirurg bezoeken. Aanstaande vrijdag opnieuw bij de neurochirurg zijn en dan hopen dat de medicamenten en bijhorende medicatie al vruchten hebben afgeworpen, zodat een operatie kan vermeden worden. Het beste zou zijn dat de dokter het licht op groen zet zodat ze terug naar school kan gaan en terug kan beginnen trainen????? Hoop doet leven!!!

Gisteren was het dan de wedstrijd die voor Thomas zo belangrijk was, namelijk de selectiewedstrijd voor het E.K. voor Juniors in Pontevedra.

De voorbereiding was perfect en de laatste uren voor de start was hij duidelijk gefocust om een topprestie neer te zetten.

In het zwemmen kon hij zoals altijd het commando voeren en zonder problemen als éérste uit het water komen, echter zeer kort gevolgd door Lucas Kocar. Die nam een betere wissel en had enkele seconden voorsprong bij de start van het fietsen, maar Thomas kon samen met nog 2 andere atleten na één ronde de kloof dichten. 4 koplopers dus en die legden er stevig de pees op, een éérste achtervolgend groepje van ook vier man werd op meer dan 1'30" gereden en de grote groep op meer dan 2'. Maar het noodlot sloeg ook nu weer toe, op een 3tal km. van de wisselzone reed Thomas lek. Met een Tube valt er echter bijna niet meer voort te rijden en weg was dus een waarschijnlijk schitterende prestatie. Thomas heeft toch de laatste 3km's afgelegd tegen 10km/h en is als bijna laatste toch nog begonnen aan het looponderdeel, uiteraard zwaar aangeslagen en gedemotiveerd, maar onder zeer luid applaus en aangemoedigd door de speaker en de toeschouwers. Topsport is hard en duidelijk zitten we momenteel in de hoek waar deklappen worden uitgedeeld.

Het is echter aan ons om terug te vechten en te bewijzen tot wat we in staat zijn. We gaan er alles aan doen en zullen bekijken welk programma we nu moeten volgen, maar we gaan er aleszins het beste van maken, want het seizoen telt nog veel mooie wedstrijden.DSC08216.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben net terug van een Schitterende week in Riccione met DE-TOERIST-BIKING. Onder een stralende zon en met temperaturen die iedere dag net boven de 30° uitkwamen en met ritten van om en bij de 120km met telkens veel hoogtemeters heb ik mij goed kunnen uitleven. Ik heb ook 4 looptrainingen en 3 zwemtrainingen kunnen afwerken. Dit samen met een Zeer toffe groep en met een schitterend hotel met telkens weer nieuwe uitdagen die we telkens met de fiets hebben aangegaan heb ik wellicht een van mijn mooiste fietsvakantie's ooit mee gemaakt.  IK ga zeker nog terug naar hotel Boemmia in Riccione , want samen met Intur-Sports zijn die 2 hotels in samenwerking met De toerist de beste bestemmingen die er zijn, op alle gebied, zowel sportief als om te genieten van allerlei dingen. Nu ga ik mij wel intensief voorbereiden op het B.K. Duatlon ik Kortrijk op 2 Juli!!!DSC07898.JPGDSCN0646.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer info en uitleg over de fietsvakantie in Riccione en foto's zie op volgende site ; www.detoerist-biking.be

21:01 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hopelijk is het snel weer beter met Ilse en kan ze weer volop trainen.Ik blijf ook nog altijd met mijn hernia zitten(c5 c6).Door mijn spierscheur heb ik al 8 weken geen interval en wedstrijd gedaan en kmoe zeggen dat mijn nek veel verbeterd is door geen inspanningen te doen.Kdoe nu vooral duurlopen en fiets veel.Het is toch al 19 maanden dat ik ermee zit.Het is zeker niet gemakkelijk,ik heb al veel pijn gehad.Ik denk voor me zelf dat ik zal blijven sporten voor mijn plezier maar ik twijfel daar nog altijd aan.
Groetjes Anita.

Gepost door: anita | 31-05-11

Mooi verslag Kurt!
En spoedig beterschap voor Ilse! Zelf zit ik ook erg te sukkelen met lage rugpijn.
Veel aangepaste oefeningen helpen wel, vind ik.
verder wens ik je vruchtbare trainingen toe!

Groetjes
Rina

Gepost door: rina verbeemen | 31-05-11

Hopelijk is Ilse vlug van haar hernia verlost. Ik heb er ook een gehad en weet wat het is om niet te kunnen werken en sporten. Duimen maar. De beelden van Thomas zijn wedstrijd heb ik op WTV-Focus gezien... jammer om zoiets in een belangrijke wedstrijd te moeten tegenkomen. Succes met de verdere voorbereiding op het BK in Kortrijk.

Gepost door: natalie | 04-06-11

veel beterschap voor Ilse! Nu even voorzichtig zijn kan later sneller herstel versnellen. Voor thomas: ik heb bewondering voor de manier waarop hij zulke tegenslagen verwerkt! Zo veel trainen en dan zoiets tegenkomen...

Gepost door: jo | 14-06-11

De commentaren zijn gesloten.