30-05-11

In de hoek waar de klappen vallen!!!!!

Het slechtste nieuws van de week is dat Ilse met een Hernia zit tussen de 3de en 4de nekwervel (C3-C4) met ontsteking bij. Gevolg al meer dan een week niet getraind, doktersbezoeken en Neurochirurg bezoeken. Aanstaande vrijdag opnieuw bij de neurochirurg zijn en dan hopen dat de medicamenten en bijhorende medicatie al vruchten hebben afgeworpen, zodat een operatie kan vermeden worden. Het beste zou zijn dat de dokter het licht op groen zet zodat ze terug naar school kan gaan en terug kan beginnen trainen????? Hoop doet leven!!!

Gisteren was het dan de wedstrijd die voor Thomas zo belangrijk was, namelijk de selectiewedstrijd voor het E.K. voor Juniors in Pontevedra.

De voorbereiding was perfect en de laatste uren voor de start was hij duidelijk gefocust om een topprestie neer te zetten.

In het zwemmen kon hij zoals altijd het commando voeren en zonder problemen als éérste uit het water komen, echter zeer kort gevolgd door Lucas Kocar. Die nam een betere wissel en had enkele seconden voorsprong bij de start van het fietsen, maar Thomas kon samen met nog 2 andere atleten na één ronde de kloof dichten. 4 koplopers dus en die legden er stevig de pees op, een éérste achtervolgend groepje van ook vier man werd op meer dan 1'30" gereden en de grote groep op meer dan 2'. Maar het noodlot sloeg ook nu weer toe, op een 3tal km. van de wisselzone reed Thomas lek. Met een Tube valt er echter bijna niet meer voort te rijden en weg was dus een waarschijnlijk schitterende prestatie. Thomas heeft toch de laatste 3km's afgelegd tegen 10km/h en is als bijna laatste toch nog begonnen aan het looponderdeel, uiteraard zwaar aangeslagen en gedemotiveerd, maar onder zeer luid applaus en aangemoedigd door de speaker en de toeschouwers. Topsport is hard en duidelijk zitten we momenteel in de hoek waar deklappen worden uitgedeeld.

Het is echter aan ons om terug te vechten en te bewijzen tot wat we in staat zijn. We gaan er alles aan doen en zullen bekijken welk programma we nu moeten volgen, maar we gaan er aleszins het beste van maken, want het seizoen telt nog veel mooie wedstrijden.DSC08216.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben net terug van een Schitterende week in Riccione met DE-TOERIST-BIKING. Onder een stralende zon en met temperaturen die iedere dag net boven de 30° uitkwamen en met ritten van om en bij de 120km met telkens veel hoogtemeters heb ik mij goed kunnen uitleven. Ik heb ook 4 looptrainingen en 3 zwemtrainingen kunnen afwerken. Dit samen met een Zeer toffe groep en met een schitterend hotel met telkens weer nieuwe uitdagen die we telkens met de fiets hebben aangegaan heb ik wellicht een van mijn mooiste fietsvakantie's ooit mee gemaakt.  IK ga zeker nog terug naar hotel Boemmia in Riccione , want samen met Intur-Sports zijn die 2 hotels in samenwerking met De toerist de beste bestemmingen die er zijn, op alle gebied, zowel sportief als om te genieten van allerlei dingen. Nu ga ik mij wel intensief voorbereiden op het B.K. Duatlon ik Kortrijk op 2 Juli!!!DSC07898.JPGDSCN0646.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer info en uitleg over de fietsvakantie in Riccione en foto's zie op volgende site ; www.detoerist-biking.be

21:01 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

19-05-11

Brno !!! Riccione !!!! Ardennen !!! Gemiste kans!!!!!

Thomas is ondertussen goed en wel aangekomen in Brno (met dank aan fam. Ost). De temperatuur is er zeer goed en hopelijk kunnen ze zonder wetsuit zwemmen.  Het is stilaan tijd om een knap resultaat neer te zetten. Maar de conditie is goed en dan volgen de resultaten wel. Ik kan er niet bij zijn maar zal zeker en vast supporteren vanop afstand.  GO FOR IT THOMAS!!!!!!DSC07230.JPG Er zijn verschillende goede trainingen geweest de laatste 2 weken !!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilse heeft vorige week door omstandigheden de kans gemist om een Super resultaat neer te zetten in de halve van Leuven. Na een behoorlijke zwembeurt, met ingecalculeerd tijdsverschil, was ze onmiddellijk bezig met een inhaalbeweging. Haar fietsniveau is momenteel zo goed dat ze op 20km al 2' sneller gereden had dan al de concurentie. Maar toen sloeg het noodlot toe, plat!!!! en gedaan wedstrijd, want met tuben en geen reserve matriaal bij is de wedstrijd dan onherroepelijk gedaan.  Jammer , jammer, jammer, want nooit fietste- en liep Ilse  zo goed als momenteel. Een SUPER resultaat had erin gezeten, maar we gaan het nooit weten natuurlijk. Maar al bij al een zeer mooie prestatie van Joke Coysman, die oververdiend de wedstrijd heeft gewonnen, zonder concurentie zelfs.

Op naar de volgende wedstrijd dan maar en proberen te pieken naar het BK in Eupen, maar eerst op 2daagse naar de Ardennen met de schoolkinderen. Dus weer enkele dagen niet of nauwelijks trainen. Het seizoen is natuurlijk nog lang en beloofd nog mooi te worden. DSC07806.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikzelf heb de laatste dagen sterk getraind, zowel op lopen als zwemmen, met de aangepaste prikkels die ik denk dat ik nodig heb. Ook men fietsen is op niveau, enkele keren mee geweest met de jongens van Langemark en gevoeld dat het , hoe snel dan ook , heel gemakkelijk gaat.

Maar eerst vertrek ik morgen naar Riccione, voor alweer een fietsvakantie met De Toerist-Biking. Ik kijk er naar uit, want het zal weer zeer mooi en zeer zwaar worden, veel hoogtemeters en veel kilometers. Daarna zal ik ook klaar zijn om aan de wedstrijden te beginnen. Ik ben nog wat van plan. 20110501_-_BK_Clubs_Doornik_214.jpg

23:39 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-05-11

Korte voorbeschouwing !!!

Op de vooravond van het nieuwe seizoen wil ik nog snel even een verslagje schrijven.

 

Thomas heeft 2 weken na Doornik de draad weer helemaal opgenomen en heeft er aleszins zin in om volgende week zijn mindere loopprestatie van Doornik helemaal te doen vergeten. Normaal starte Thomas in Seneffe, maar hij mag (kan) nu toch starten in de ETU-cup in Brno. Deze wedstrijd telt trouwens ook als selectiewedstrijd voor het E.K. in Pontevedra. Volgens zijn info gaan de trainingen goed en is ook zijn lopen helemaal in orde, dus laat ons hopen dat het er volgende week helemaal uit komt.

Eerst nog as zondag lactaattesten, zo kunnen ze nog eens kijken waar er eventueel nog aan moet gewerkt worden.DSC07231.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb de voorbije week zeer goed getraind en voel me heel goed momenteel. Maar ik ga me dit week-end helemaal opofferen voor Thomas en Ilse. Zoals ik altijd zeg ga ik ook doen, er voor zorgen dat zij beiden goed kunnen presteren en daar kan ik gedeeltelijk voor zorgen.

Ik ga morgen samen met Thomas zijn trainingen mee doen om hem niet alleen op pad te laten en ga er dan voor zorgen dat hij Zondag morgen om 7h in Leuven aanwezig is voor de lactaattsesten. Daarna pik ik hem weer op om samen naar Ilse te gaan kijken en er voor te zorgen dat ze in idiale omstandigheden haar wedstrijd kan doen. Zoals ik altijd verteld heb is het mijn taak op de éérste plaats om voor hun  beiden te zorgen, mijn tijd zal zeker ook wel nog komen. Trouwens ik vertrek volgende week naar Riccione met De Toerist-Biking voor een fietsvakantie en met als hoofddoel de Novi-Colli (M. Pantani-Classic), dus ook mooie vooruitzichten.DSC06957.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar dit week-end is het de éérste halve triatlon voor ILse. Leuven is haar vuurdoop, maar ik denk dat het er echt wel goed uitziet. Zonder te ver in detaille te treden ben ik er van overtuigd dat haar vele traingsarbeid zijn vruchten gaat afwerpen. Zowel het zwemmen-het fietsen-en het lopen zijn van aanvaardbaar niveau. Hoever ze er mee zal komen zullen we wel zien, zeker is natuurlijk dat haar éérste lange afstandstriatlon er is om te leren en als voorbereiding op het hoofddoel van dit jaar het B.K. in Eupen. Maar we zullen het zeker niet laten om nu al zo goed mogelijk te presteren. We spreken terug af op maandag voor een nieuw blogje, hopelijk met goed nieuws!!!!! 20110501_-_BK_Clubs_Doornik_064.jpg

22:33 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-05-11

Zeer goed-tevreden-ontgoocheling !!!

Gemengde gevoelens is het minste wat we kunnen zeggen van het afgelopen week-end.

Na zolang wachten, na een lange winter, was het eindelijk de eerste wedstrijd van het seizoen, voor Thomas een ETU-cup in Belgie, voor Ilse en voor mij het B.K. voor ploegen.

De verwachtingen lagen zeer hoog, het is natuurlijk ook normaal dat je na een winter hard trainen wilt zien dat de inspanningen gerendeerd hebben.

Thomas mocht op zaterdag de spits afbijten en had na het bekijken van het deelnemersveld de ambitie om zeker top 10 tehalen en misschien zelfs top 6.

Na een ZEER hectische voorbereiding, door het accident met de bus en het uitstellen van de wedstrijd met meer dan 2 uur, kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

Thomas wou er zeker en vast invliegen in het zwemmen en zo proberen het deelnemersveld uit elkaar te trekken om zo te hopen dat er een kopgroepje kon ontstaan dat zou samenwerken om alzo met een voorsprong  aan het loopnummer te beginnen. Maar de omstandigheden van de wedstrijd waren niet zo goed en na enkele kilometers waren ze al met 15 atleten samen en de samenwerking viel volledig stil, gevolg de 2de en de 3de groep kwamen terug. Het was dus een wedstrijd voor de lopers en door het zeer trage fietsnummer van de grote groep kwam dat nog meer tot uiting. Jammer maar het kan gebeuren in wedstrijden waar het niveauniet zo hoog ligt. Als er veel goede atleten aanwezig zijn wordt er ook vooraan , na het zwemmen keihard gereden en zijn ze met een select groepje weg. Nu dus niet en iedereen keek maar wat rond, gevolg, een loopwedstrijd, waardoor ook de Europese kampioen duatlon kon winnen. Thomas begon nog goed aan het lopen, maar na een goede kilometer stokte zijn motor volledig en de resterende 4 kilometers heeft hij echt afgezien door steken in de lever en de milt. Het is wel heel goed dat hij ondanks alle pijn toch heeft voortgedaan op karakter!!!

Er resten nu een kleine 3 weken om er voor te zorgen dat Thomas de volgende wedstrijd ook in het lopen, wat hij zeker ook heel hard kan, om er voor te zorgen dat ook het eindresultaat in verhouding komt te staan met zijn zwemmen en fietsen!!!! Aan Thomas zal het niet liegen, hij wil er zeker vol voor gaan, dat weet ik zeker na zijn ontgoocheling van afgelopen zaterdag. Maar aan ons om hem op te peppen en er alzo  een prachtig jaar van te maken .Want het is niet omdat je één veldslag hebt verloren dat je de oorlog hebt verloren. GO FOR IT THOMAS.DSC07705.JPGDSC07725.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC07684.JPG

Dan zondag ploegentriatlon,

Ilse is met haar ploeg, ATRIAC KAMPIOEN VAN BELGIE geworden.

Na een zeer sterke zwembeurt, waarin de dames (alle 3 Toppers) niet hebben moeten wachten op Ilse, heeft ze na materiaalpech bij de start van het fietsen helemaal alleen terug gekomen tot bij haar ploeg en heeft ze resoluut de leiding gepakt tijdens haar favoriete onderdeel, het fietsen. Daarna hebben de dames ook nog eens zeer sterk gelopen en alzo met meer dan 6minuten voorsprong de Belgische Titel behaald. Indrukwekkend was de prestarie zowiezo van ILse , die duidelijk dit jaar volledig triatlete is geworden. Wat ik wil bedoelen is dat ze in het zwemmen sterke vooruitgang heeft geboekt ten opzichte van vorig jaar, ook in het lopen is ze weer sterker geworden en kan ze nu al makkelijk 16km/h aanhouden. Maar het belangrijkste is dat ze dit jaar terug volledig over haar fietskwaliteiten kan beschikken. Vorig jaar hebben we bewust dat onderdeel een beetje minder getraind om eerst een beetje zwemster en loopster te leren worden. Dit jaar zal haar fietsen terug van zeer hoog niveau worden, daar ben ik zeker van. Maar dus is ILse nu al KAMPIOEN VAN BELGIE!!!DSC07730.JPG20110501_-_BK_Clubs_Doornik_063.jpgDSC07764.JPG20110501_-_BK_Clubs_Doornik_296.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik zelf heb een zeer leuke namiddag gehad , samen met de Masters van Atriac, Na het zwemmen waarin we even hebben moeten wachten om samen te kunnen blijven. Heb ik zeker mijn verantwoordelijkheid genomen in het fietsen en zo onze ploeg aangemoedigd en veel kopwerk vericht en ook de jongens te helpen tiojdens de aflossingen. Het lopen was voor mij vooral zorgen dat we met zen vijven zo snel mogelijk nar de finish konden gaan, hier en daar een duwtje en vooral aanmoedigen en inspelen op de moral van de jongens, maar net dat is men ding en dat doe ik ook heel graag. Uitijdelijk zijn wij met zen allen toegekomen (7) en nog een mooie 23ste plaats behaald met toch allemaal MASTERS!!! Chappeau aan mijn ploegmaten, ik denk dat heel Atriac fier kan zijn op ons!!!! Maar vooral uiteraard op de Kampioen bij de mannen en de vrouwen. ATRIAC is dus duidelijk de beste club van het land, ondanks de verliezen van de laatste jaren. ATRIAC IS DE TOP !!!DSC07773.JPGDSC07779.JPGDSC07784.JPG20110501_-_BK_Clubs_Doornik_224.jpg

23:06 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |