25-09-12

KNAPPE 14de PLAATS OP WK. DUATLON!!!!!!

Ilse heeft op een zeer knappe wijze de 14de plaats op het WK. Duatlon te Nancy bij de EliteDSC05921.JPGDSC05978.JPG's behaald !!!!!!!

220912-Nancy-WEB-024-MSJ.jpgDSC05950.JPG

 

 

 

 

 

Na weken van keiharde trainingen en allerlei opofferingen is Ilse met 100% geslaagd in haar opzet!!! Op een wereldkampioenschap 14de eindigen in een sport die zeer zwaar is en waar iedereen zich moet kwalificeren, om met uiteindelijk enkel de beste ter wereld over te blijven. Kijk naar WK's op de piste (lopen) of naar WK's triatlon, nooit veel volk aan de start , maar wel de beste van de beste!!! Daarin uw plaats veroveren(top 15) is onglooflijk knap.

Hetgeen Ilse heeft klaargespeeld, om van wielrenster op zulke korte tijd, uit te groeien tot wereldklasse duatlete is indrukwekkend. Want ondanks haar ouderdom is Ilse nog steeds een bluetje in het duatlon wereldje, want amper 3 jaar geleden is ze begonnen met lopen. De progressie die ze maakt is veelbelovend. 3 jaar geleden 14km/h lopen op een 10km en nu reeds 16,6km/h. Volgens de tijden die ze aankan op de piste weet ik zeker dat er nog veel marge inzit.

Na haar nekhernia van vorig jaar, waardoor ze 10 weken niet heeft kunnen fietsen en ze besloten heeft om duatlon te laten primeren op triatlon, is haar fietsen ondertussen ook weer van het niveau van toen ze koerste, of zelfs beter (snelste fietstijd en alleen gereden tot aan km 33op het W.K.)!!!

Maar het belangrijkste in heel het verhaal is gedrevenheid en de nietsontziende inzet, op alle gebied, die Ilse zich getroost om haar sport te beoefenen en haar doel te bereiken!!! 

Zolang ze die Spirit heeft zal ze nog verbeteren en zullen er nog vele mooie wedstrijden aankomen. De opofferingen om hard en veel te trainen - de voeding afgestemd op het sportieve - de vakantie's (stage's) en werkschema's alles in dienst van de sport, alles zal nodig zijn om nog hoger te scoren internationaal en nationaal. Maar ik weet zeker dat dit voor Ilse geen probleem is, want die ingesteldheid zit er bij haar ingebakken. Ik moet ze zelfs dikwijls intomen om niet nog meer te trainen enz.!!

Wat ik wel kan zeggen is dat Ilse zowiezo een voorbeeld is voor heel veel andere sportmensen. Full-time werken en op dit niveau Topsport bedrijven, er doen er haar dat niet veel na.

Hopelijk komt er een blesure- en ziektevrije winter aan zodat we volgend jaar nog een stap hoger kunnen zetten met de bedoeling om nationaal weer vele wedstrijden te winnen ( B.K.'s en Powerman ) en Internationaal met haar Franse club (GP.1ste Div.) en E.K.'s en W.K.'s. Alsook de Eérste organisatie van de Worldgames in Colombia!!!

THE SKY IS THE LIMIT !!!

DSC05867.JPGDSC05619.JPGDSC06013.JPGDSC05971.JPGDSC05986.JPGDSC06027.JPGDSC06066.JPGDSC06103.JPG

73950_4230240272204_210632676_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 220912-Nancy-WEB-024-MSJ.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

229288_4230238832168_201106265_n.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12:14 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-09-12

B.K. !!! Trio Triatlon !!! en volgende zaterdag W.K. !!!

Thomas heeft nogmaals bewezen dat hij de absolute top van Belgie is tot na het fietsen. Ondanks zijn wat mindere trainen wegens vakantie in Italie, kon hij toch tijdens het zwemmen en het fietsen de leiding nemen!!!! Jammer dat er in de kopgroep een valpartij is ontstaan, anders hadden de leiders vooruit gebleven en had er een veel mooier resultaat ingezeten, vermits bijna alle topfietsers vooraan zaten en zeker de topfavorieten!!! Jammer, maar aan Thomas nu om volgend jaar ook een toploper te worden en dan kan hij alle wedstrijden winnen!!!Alle!!!!581609_437986772914952_393656254_n.jpg

Aan hem om een winter lang te trainen nu. Wij zullen hem alvast steunen en helpen waar we kunnen.

Zaterdag heeft Thomas wel met onze ploeg DE TOERIST-BIKING de wedstrijd gewonnen. 300 ploegen waren er ingeschreven, maar op het einde wint De Toerist-Biking toch, ondertussen al voor de 5de keer!!! Thomas weer zeer goed gezwommen - Kenneth Van Den Driessche ZEER sterk gefietst en Stefan Van de broeck alweer gemakkelijk afgemaakt!!! Schitterend en knappe reclame om mee op stage te gaan volgend voorjaar, alle info op de site te bekijken of bij mij aan te vragen!!!!

www.detoerist-biking.be !!!

 

 

 

Mijn ploeg die ik had ingeschreven bij de vrouwen was bijna niet te verslaan!!!!!Schilderwerken PRORENO is in dit onderdeel absolute top!!!!! Met Jolien Lewully als zwemster 2de uit het water en TOPloopster Xenia Luxem als afsluiter had Ilse het als fietster zelfs rustig aan kunnen doen. Maar dat was natuurlijk niet de bedoeling, want Mechelen was voor haar de laatste grote test mest de fiets. Met 39,4km/h gem. is het wel een goede test geworden, wetende dat ze 2 keer 6km alleen gereden heeft, éérst na het zwemmen tot er een groep mannen kwam, daarna toen ze alweer door een, volledig foute scheidsrechterlijke blunder. Het siert wel de man dat hij tot 2 x toe zich komen verontschuldigen is. Achteraf bekeken hadden we met Proreno toch genoeg voorsprong, maar dat is wel geen reden om zulke fouten te maken. !!!!!!!!Als wij als atleten een fout maken zijn we voor een maand geschorst!!!!!!image.jpeg                                            

 

Bij deze zou ik toch nog eens even de Sponsors willen danken, zowel De Toerist-Biking als Schilderwerken Proreno hebben er mee voor gezorgd dat mijn 2 ploegen de overwinningen hebben binnen gehaald!!!!! Thanks to Jolien- Ilse -Xenia - Thomas - Kenneth en Stefan !!! Tot volgend jaar om alweer een gooi te doen naar de overwinning in Mechelen!!!!

 

Dan heel even nog over het komende W.K. Duatlon voor Ilse van as zaterdag!!!!

Het allerhoogste niveau kunnen we daar verwachten, de beste duatleten van over heel de werled zullen present tekenen. Welk resultaat we daar zullen behalen weten we niet vermits we de tegenstanders niet kennen. Maar we gaan daar vooraf niet mee bezig zijn!!!! Enkel keihard lopen-fietsen-lopen en dan zullen we wel zien waar het schip strandt.

Wat we zeker weten is dat Ilse er alles, maar dan ook alles voor gedaan heeft!!! Alle trainingen en trainingswedstrijden die ze gedaan heeft heb ik voor haar uitgestippeld met maar één doel voor ogen, SUPER GOED zijn op het W.K.!!!!!

Zonder tegenslag zal ze ook haar allerbeste niveau halen zowel al lopend, als al fietsend en dan nog belangrijker de 2de keer lopend!!!

We kijken er naar uit, na 2 maanden intensieve voorbereiding (sinds de dag dat we wisten van deelname) is het nu tijd om nog enkele dagen echt af te bouwen om met frisse en uitgeruste beentjes er keihard in te vliegen!!!

Supporters kunnen altijd afzakken naar Nancy (amper 450 km uit Ieper), meer info kun je vinden op de website van www.triatlon.org  of duatlon Nancy !!!

Ik, Thomas en Kinga zullen zeker ter plaatse Ilse ondersteunen en aanmoedigen. Hopelijk voor een prachtprestatie na een indrukwekkende voorbereiding!!! ik weet waar ik over praat!! Chappeau Ilse en Go-For It !!!!!P9020387.JPG

 

582797_268170696631920_2121127747_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC05507.JPG

23:27 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-09-12

De weken van de waarheid naderen!!!!

 

Ondertussen is het alweer September geworden en is het seizoen aan zijn laatste wedstrijden bezig!!! Maar T.-I.-K. heeft niet stilgezeten. In volle voorbereiding op de belangrijkste wedstrijden van het jaar B.K. kwart triatlon (Mechelen) en W.K. duatlon (Nancy) en de Business triatlon mannen en vrouwen (Mechelen) hebben zowel Thomas als Ilse nog enkele knappe prestaties neergezet. 419921_135031956641411_1506501128_n.jpgP8170044.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thomas heeft in de triatlon van Izegem bewezen dat zijn form goed is, hij heeft daar heel het zwemgedeelte voor zich genomen terwijl de beste zwemmers van het land aanwezig waren, hij heeft het tempo zo hoog gelegd dat er verschillende gekraakt zijn. Samen met W. Brems en B.Colpaert heeft hij 33" voorsprong gepakt op een groepje met al de andere goede zwemmers. Na een snelle wissel heeft hij direkt volle gas gegeven op de fiets en dat koste Bart Colpaert zoveel moeite dat hij meteen moest passen (voorbereiding op Hawai) samen met Brems heeft Thomas dan 30km op kop gereden tegen een jagende achtervolgende groep. Toen die op 10km bij hem kwam heeft hij even kunnen recupereren. De kopgroep van 7 had toen wel een knappe voorsprong opgebouwd op de grote groep met favorieten (snelle lopers). Maar ook de andere overgebleven topzwemmer W. Brems moest die inspanning van het zwemmen en fietsen bekopen en heeft jammer genoeg opgegeven!! Thomas heeft na zo'n zware wedstrijd toch knap kunnen standhouden en is zo zeer mooi 8ste geworden. Na een geweldig sterke zwem/fietsprestatie!! Dan vorige week met zijn Frans club Valence heeft hij de de Relay gewonnen in Tours!!!!!! hij promoveert volgend seizoen dus naar 1ste Divisie en kan dus triatlons gaan doen tegen de beste atleten ter wereld!!!! Thomas had in Tours samen met zijn coupain de snelste tijd van heel het pak neergezet, na alweer een sterke wedstrijd. Nu heeft hij weer enkele knappe trainingen neergezet en lijkt in grote doen te zijn voor het B.K. volgende week in Mechelen, waar het een schitterende wedsrtijd lijkt te gaan worden, want ook daar zal weer keihard gezwommen worden (zeker weten) en aan Thomas om weer een beetje sterker te lopen (volgens zijn trainingen van de laatste weken gaat dat lukken). Met een mooie ereplaats bij de beloftes hopelijk tot gevolg!!!!

Dan Ilse, die heeft ondertussen de trainingen nog wat opgebouwd naar Nancy toe. Ik ga geen gedetailleerde uitleg geven, maar de tijden die ze loopt zijn alsmaar beter aan't worden, en het fietsen is zeker even goed of zelfs beter dan in de periode dat ze veel koersen won bij de vrouwen Elite's !! Ze heeft ook nog de avond duatlon gewonnen in Halle, met meer dan 3' voorsprong en de stratenloop in Poelkapelle !!!( 7km in 25', of 16,4km/h )  Overwinning nummer 20 van dit jaar!!!! nadat ze s'morgens 85km gereden had tegen 30,7km/h !!! Ook met haar Franse ploeg heeft ze mee gedaan aan de Relay in Tours en heeft daar alleen van de 13 de plaats naar de 3de plaats gereden en gelopen (met de snelste tijd). Nu Zondag staat nog Dwars door Ieper op het programma als voorbereiding en de week nadien fietst Ilse in het dream-team van Schilderwerken Proreno om zo de voorbereiding naar Nancy af te hebben !!! Hoe sterk de concurenten op het W.K. gaan zijn weten we niet!!!! Maar dat Ilse (zonder tegenslag) op haar allerbest zal zijn op 22 September dat weet ik wel!!!!! Tot welke Ranking dat daar zal leiden zullen we wel zien, maar ze zal er staan!!!!!!

Ik ben ook heel tevreden over mijn conditie en heb de laatste wedstrijden zeer mooie tijden behaald. Jammer genoeg mag ik niet deelnemen aan het W.K. duatlon in Nancy bij de agegroepers , omdat ik door een (scheidsrechter !! ??) met men team (Atriac Masters) in Doornik geschorst ben in de maand September. Ik mag en kan dus niet mee doen aan het W.K. omdat iemand het nodig vond zich belangrijker te voelen dan alles en iedereen en onze ploeg te schorsen om allerlei reden die hij zelf uitgevonden heeft!! Ik heb niets gedaan en word dus nu zo'n mooie wedstrijd ontnomen!!! het is te hopen dat die brave man toch spijt heeft van zijn arrogante beslissing daar in Doornik. Ik loop wel ook zondag Dwars door Ieper!!! en zal in Nancy coach spelen voor Ilse en in Mechelen voor Thomas!!!! Waar we s'Zaterdags deelnemen met 2 Topploegen, nl. De Toerist-Biking (met Thomas als zwemmer!!!) en Schilderwerken Proreno met Ilse als fietster !!! Hopelijk ook daar weer 2 overwinningen!!! hieronder nog enkele foto's ook van Kinga van't Jurgenshof !!! CIAO291948_516804065000598_305451734_n.jpg527053_512392865441072_524830144_n.jpg542319_516801168334221_759405090_n.jpg

P8170020.jpg557276_512391515441207_349638951_n.jpgP9020522.JPG309099_135046276639979_1564983663_n.jpg377330_516803355000669_1321843050_n.jpgDSC05419.JPGDSC05196.JPGDSC05258.JPGDSC05374.JPG

10:59 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |