26-04-13

Top 10 op het EK.Powerman !!!

Ilse is op een zeer knappe manier 9de geworden op het Europees Kampioenschap Lond Distance duatlon (Powerman) te Horst!!!!

 

In een indrukwekkend sterk deelnemersveld is Ilse er in geslaagd een top 10 plaats te behalen.

 

Na een zeer sterk éérste looponderdeel (15,4km in 55') en in 11de positie , kon ze beginnen aan haar sterkste onderdeel (60km fietsen), direkt ging de gaskraan open en na één ronde van 20km was ze al opgeschoven naar de 8ste plaats op korte achterstand nog van plaats 5. Maar toen begon de miserie, nl. een slepend voor- en achterwiel. De remmen vooraan waren losgekomen en met het optrekken sleepte de blokjes tegen de band, achteraan kwam de band tegen het kader te slepen. Zeer jammer, want niet alleen heel moeilijk om zo door te fietsen, ook mentaal helemaal niet leuk om met een nieuwe fiets , die je niet hebt kunnen inrijden, te ondervinden dat alles rammelt. Zeer knap van Ilse dat ze toch doorgefietst heeft. Ze is jammergenoeg niet meer kunnen opschuiven en heeft enkel met veel moeite haar plaats kunnen behouden.

Het 2de lopen heeft ze dan moeten aanvatten met uiteraard overdreven vermoeide benen, ze is dan nog één plaats verloren, maar dus toch, en ondanks alles, ZEER KNAP, 9de geworden. Voor de Nederlandse Kampioene May Kerstens (3de op het WK. vorig jaar).

De vraag is nu natuurlijk wat zou het geweest zijn zonder die ongemakken aan de fiets????? Persoonlijk denk ik dat een 5de plaats er ingezeten had!!!!

 

 Op nu naar volgend weekend, waar we alle 3 zullen aantreden op het B.K. Ploegenduatlon met ETZ.

 

Ilse start samen met Heidi Ameloot en Letitia Duhamel in een zeer sterk team en hoopt om de titel binnen te halen voor ETZ.

Thomas begint er ook aan, als topzwemmer, gaat hij zich nu gooien in de 2de ploeg (duatlon) om een sterk resultaat neer te zetten en de conditie te testen om op 1 mei de éérste ploeg te helpen in het BK.ploegentriatlon, waar hij met sterke kleppers zoals, KennethVDD.-Julien Brazy-Kurt Preem-Vincent VDW.-Rinus Holvoet zal proberen om ook daar een mooie éreplaats te behalen met ETZ. De zondag daarop is het dan meteen het BK.Sprinttriatlon in Lille, wat een éérste echte doel is voor Thomas!! Hopelijk kan er gezwommen worden!!!

Het vele en goede werk van de afgelopen maanden kan nu omgezet worden in prestaties, wij kijken er alvast naar uit. Laat het seizoen maar beginnen!!!

 

Ikzelf start zondag jammergenoeg niet in hetzelfde team als Thomas, mijn blessure is nog niet genoeg hersteld en eerlijkheidshalve kan ik beter in de 3de ploeg starten en proberen om daar men steentje bij te dragen ipv. een blok aan het been te zijn in de 2de ploeg!!! Hopelijk lukt het wel om volgende woensdag te starten in de éérste ploeg op het BK.ploegentriatlon!!! Ik heb ondertussen ondervonden dat de conditie toch wel snel bergaf gaat eens je niet kunt lopen en het vedomd lang duurt alvorens alles weer van niveau is. Maar daarom zijn net die wedstrijdjes goed. Het EK. is natuurlijk al voorbij en als ik het klassement bekijk lag een gouden medaille voor mij zo voor het grijpen, maar we kijken vooruit en zijn al blij dat we terug kunnen starten en er komen nog vele mooie wedstrijden!!!!DSCN1405.JPG426417_492710094123408_441088903_n.jpgDSCN1196.JPG9940_234647480013191_1665800430_n.jpgDSCN0765.JPGDSCN0743.JPGDSCN0818.JPGDSCN0835.JPGDSCN0790.JPGDSCN0804.JPGDSCN0835.JPGDSCN0858.JPG

 

 

 

 

 

10:01 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.