26-04-13

Top 10 op het EK.Powerman !!!

Ilse is op een zeer knappe manier 9de geworden op het Europees Kampioenschap Lond Distance duatlon (Powerman) te Horst!!!!

 

In een indrukwekkend sterk deelnemersveld is Ilse er in geslaagd een top 10 plaats te behalen.

 

Na een zeer sterk éérste looponderdeel (15,4km in 55') en in 11de positie , kon ze beginnen aan haar sterkste onderdeel (60km fietsen), direkt ging de gaskraan open en na één ronde van 20km was ze al opgeschoven naar de 8ste plaats op korte achterstand nog van plaats 5. Maar toen begon de miserie, nl. een slepend voor- en achterwiel. De remmen vooraan waren losgekomen en met het optrekken sleepte de blokjes tegen de band, achteraan kwam de band tegen het kader te slepen. Zeer jammer, want niet alleen heel moeilijk om zo door te fietsen, ook mentaal helemaal niet leuk om met een nieuwe fiets , die je niet hebt kunnen inrijden, te ondervinden dat alles rammelt. Zeer knap van Ilse dat ze toch doorgefietst heeft. Ze is jammergenoeg niet meer kunnen opschuiven en heeft enkel met veel moeite haar plaats kunnen behouden.

Het 2de lopen heeft ze dan moeten aanvatten met uiteraard overdreven vermoeide benen, ze is dan nog één plaats verloren, maar dus toch, en ondanks alles, ZEER KNAP, 9de geworden. Voor de Nederlandse Kampioene May Kerstens (3de op het WK. vorig jaar).

De vraag is nu natuurlijk wat zou het geweest zijn zonder die ongemakken aan de fiets????? Persoonlijk denk ik dat een 5de plaats er ingezeten had!!!!

 

 Op nu naar volgend weekend, waar we alle 3 zullen aantreden op het B.K. Ploegenduatlon met ETZ.

 

Ilse start samen met Heidi Ameloot en Letitia Duhamel in een zeer sterk team en hoopt om de titel binnen te halen voor ETZ.

Thomas begint er ook aan, als topzwemmer, gaat hij zich nu gooien in de 2de ploeg (duatlon) om een sterk resultaat neer te zetten en de conditie te testen om op 1 mei de éérste ploeg te helpen in het BK.ploegentriatlon, waar hij met sterke kleppers zoals, KennethVDD.-Julien Brazy-Kurt Preem-Vincent VDW.-Rinus Holvoet zal proberen om ook daar een mooie éreplaats te behalen met ETZ. De zondag daarop is het dan meteen het BK.Sprinttriatlon in Lille, wat een éérste echte doel is voor Thomas!! Hopelijk kan er gezwommen worden!!!

Het vele en goede werk van de afgelopen maanden kan nu omgezet worden in prestaties, wij kijken er alvast naar uit. Laat het seizoen maar beginnen!!!

 

Ikzelf start zondag jammergenoeg niet in hetzelfde team als Thomas, mijn blessure is nog niet genoeg hersteld en eerlijkheidshalve kan ik beter in de 3de ploeg starten en proberen om daar men steentje bij te dragen ipv. een blok aan het been te zijn in de 2de ploeg!!! Hopelijk lukt het wel om volgende woensdag te starten in de éérste ploeg op het BK.ploegentriatlon!!! Ik heb ondertussen ondervonden dat de conditie toch wel snel bergaf gaat eens je niet kunt lopen en het vedomd lang duurt alvorens alles weer van niveau is. Maar daarom zijn net die wedstrijdjes goed. Het EK. is natuurlijk al voorbij en als ik het klassement bekijk lag een gouden medaille voor mij zo voor het grijpen, maar we kijken vooruit en zijn al blij dat we terug kunnen starten en er komen nog vele mooie wedstrijden!!!!DSCN1405.JPG426417_492710094123408_441088903_n.jpgDSCN1196.JPG9940_234647480013191_1665800430_n.jpgDSCN0765.JPGDSCN0743.JPGDSCN0818.JPGDSCN0835.JPGDSCN0790.JPGDSCN0804.JPGDSCN0835.JPGDSCN0858.JPG

 

 

 

 

 

10:01 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-04-13

Eindelijk de grote start!!!

Na weken van zeer gedreven-verstandig en intensief te trainen start dit weekend eindelijk het seizoen. Nog niet voor Thomas die volgende week start op het BK. ploegenduatlon met ETZ. en nog niet voor mij , na een zware val in Benicasim, nu 4 weken geleden, ben ik nog niet aan lopen (wel joggen) toe. Maar Ilse gaat er wel aan beginnen, meteen het EK. Long Distance Duatlon (Powerwomen) in Horst.

 

Ik ga voor één keer eens over mij beginnen. Maanden heb ik toe geleefd naar mijn seizoen als 50+er, heb er alles voor gedaan en gelaten, keihard getraind en mijn forme was dik in orde, nooit had ik zoveel kilometers gereden met de fiets, tot het lot toesloeg, een zware valpartij in Benicasim, tegen  bijna 50km/h, hebben mij nu ondertussen al 4 weken buiten training (lopen) gezet. Al bij al moet ik tevreden zijn dat mijn dik gat (lees ; spieren en billen) mij geholpen hebben en er geen breuk opgetreden is. Maar veel pijn en veel miserie heb ik wel gehad, ik ben ondertussen al terug aan het werken en ook fietsen gaat goed, nu nog even terug werken aan de loopconditie en ik kan ook starten, ben nog altijd even ambitieus!!! Al zal het hard werken worden, maar we gaan ervoor!!!!!

 

Dan even over Thomas, ik heb persoonlijk meegemaakt hoe ambitieus hij leeft en traint, 2 weken stage in Benicasim hebben mij weer overtuigd dat hij dit jaar wel echt de definitieve doorbraak gaat maken, zijn lopen is de laatste maanden enorm verbeterd tov. vorig jaar en zijn zwemmen en fietsen waren al zeer goed, al denk ik dat ook vooral zijn knappe stage (als begeleider imp. in Benicasim bij De Toerist-Biking) er voor gezorgd heeft dat hij nog makkelijker en sterker fiets!!!. Nu nog even doorzetten tot aan de wedstrijden die er snel aankomen en we gaan een leuke zomer tegemoed met Thomas. ETZ. zal er veel plezier aan beleven. Thomas heeft ook proffesioneel de keuze gemaakt om alles op het triatlon te zetten!! Moeilijke, maar volgens mij de correcte beslissing!!! We gaan hem helpen om zijn droom waar te maken!!!

 

Dan Ilse, ik denk, beter-sterker-rapper en slimmer dan vorig jaar!!! Sterke winter (enkele ongemakken niet te na gekomen), maar in bloedvorm!!! Zeker weten, en door de sponsoring van Topteam ETZ. voor het éérste met tijdritfiets, dat gaat gengsters geven, geloof me maar!! (Dank aan Ridley-Dean). Haar loopniveau is zeer goed en de moral sttat ook zeer goed!!! Lukt het nu as zondag op het EK. nog niet ( kort na de stage) dan lukt het zeker wel verder in het seizoen!!!!! The best is yet to come!!!!

 

kinga!!! Onze grote vriend, heeft ook in Benicasim weer een onvergetelijke tijd mee gemaakt. Met ons 3 en met zijn vriendinnetje Zulu, maar ook met alle mensen die mee waren met De Toerist-Biking heeft hij zich super geamuseerd.

Kinga is en blijft onze Mascotte!!! Guappo-Campione!! Iedereens vriend!!!DSCN1195.JPGDSCN1196.JPGDSCN1359.JPGDSCN1401.JPGDSCN1407.JPGDSCN1409.JPGDSCN1411.JPGDSCN0987.JPGDSCN1000.JPGDSCN1042.JPGDSCN0892.JPGDSCN0943.JPGDSCN0940.JPGDSCN1093.JPGDSCN1141.JPGDSCN1221.JPGDSCN1334.JPG

21:40 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |