11-09-13

Top prestatie in Oropesa!! bevestiging in Waardamme!!

Thomas heeft op indrukwekkende wijze de sprinttriatlon van Oropesa (Spanje) gewonnen!!!_MAR1758.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilse bevestigt haar status als beste duatlete van het land in Waardamme.

1003194_564571856924076_233423922_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thomas heeft op een zeer sterke wijze de sprint gewonnen in Oropesa.

Op uitnodiging van Intur-Sports zijn Thomas en ik naar Benicasim getrokken om deel te nemen aan de sprint in het naburige Oropesa.

 

Een fantastische organisatie - stralend weer(+30°) - massa deelnemers (+350) - massa veel toeschouwers -  een sterk deelnemersveld (oa winnaar vorig jaar en de Nat. beloften van Argentinië) en een super zwaar fietsparcours, na een rimpellooze zee, kortom alles aanwezig voor een topprestatie!!

De ontvangst in het hotel (Intur-Orange) was zoals gewoonlijk schitterend en Thomas was gefocust op een topprestatie. De conditie was de laatste weken in stijgende lijn en Thomas heeft dat hier duidelijk doorgetrokken.

Na de parcoursverkenning (voor zover nog nodig, want dat parcours kent iedereen ondertussen die met de Toerist-biking al mee geweest is naar Benicasim), 2 X over den Hallenbay!!!   Wisten we al dat het een zeer zware wedstrijd zou worden!! Keihard zwemmen en op de berg vol gas geven, (vertrouwen was groot na duatlon Halle en ploegentijdrit Zele)!! om dan alles te kunnen afmaken met een sterke loop in de second run!!!                                                             _MG_7779.jpg_MG_7777.jpg

Zo is de wedstrijd uiteindelijk ook verlopen, Thomas is samen met de 3 Argentijnen uit de Middelandse zee gekropen. Na 1 ronde fietsen was er al een Argentijn overboord gekapt en de achtervolgers waren toe al 2' achter!!In de 2de ronde heeft Thomas op de zwaarste helling (+16%) zijn 2 concurenten dan ook afgeschut om zo met een voorsprong aan het lopen te beginnen. Blijkbaar hebben de Argentijnen in de achtervolging (afdaling) zoveel risico's genomen dat ze elkaar laten vallen hebben. Met gevolg dat Thomas meer dan 3' voorsprong had op de éérste achtervolgers. Een snelle wissel tussen de duizende enthousiaste Spanjaarden en een goede loop hebben ervoor gezorgd dat Thomas dus deze schitterende wedstrijd heeft gewonnen. Kippevel moment voor zowel Thomas als ik(papa) en Elisa (vriendin Thomas) !!! Uitnodigingen van organisatoren en op de foto met dolenthousiaste Spaanse furies waren een onderdeel van de overwinning!!! Schitterende prestatie van Thomas wat het beste doet verhopen op ook een sterke prestatie as zaterdag (ploegen) als zondag in de individuele OD. triatlon van Mechelen!!!     

   Ilse heeft de duatlon van Waardamme ook al indrukwekkend gewonnen met een voorsprong van 2'30" op de korte afstand heeft ze haar positie als beste duatlete nog maar eens bevestigd. Ook in de stratenloop van Torhout heeft ze de overwinning meegepakt.nr 17 en 18 ondertussen. Jammer genoeg kan ze niet starten op het BK. Sprintduatlon wegens verplichtingen met haar Franse club en moet ze starten in Ohlain (Frankrijk) maar éérst start ze zaterdag in de trio triatlon met een zeer sterke ploeg Schilderwerken Proreno ( Charlotte Deldaele-Ilse Geldhof -Charline Vanneste ) t'zal ni makkelijk zijn om die ploeg te kloppen!! Thomas start ook weer zaterdag met De Toerist-Biking om te proberen om voor de 6de keer op rij te winnen in Mechelen!!

Ik heb zaterdag de stratenloop in Torhout bij de Masters gewonnen en zondag gewonnen in Passendale (16de overwinning).  Mijn conditie is in orde om volgende week een gooi te doen naar men 4de Belgische titel op de sprint duatlon in Torhout!!! Maar eerst coachen voor men 2 ploegen!!!Thanks Proreno en De Toerist-Biking!!!                                                                                                     _MAR1311.jpg1229855_10202128174790563_297629961_n.jpg_MAR1770.jpg_MG_9243.jpg_MAR2808.jpg_MG_9283.jpg_MG_9298.jpg

14:22 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.