10-01-14

Overzicht 2013 en plannen 2014

Het jaar is voorbij en een beknopt overzichtje mag dan wel, alsook een kleine vooruitkijk op 2014.

Thomas heeft het, na een aarzelende start, goed gedaan, met volgens mij op

het einde, vanaf augustus, alsmaar beter wordende resultaten. Na een knappe 2de plaats op het B.K. O.D bij de -23 in Brasschaat zijn zijn resultaten beter en beter geworden. de reden daarvan kennen wij en volgend seizoen zullen de resultaten van in het begin van dat niveau zijn. In de duatlon van Halle verbaasde hij iedereen en vooral zichzelf, daarna was zijn zelfvertrouwen gestegen en behaalde hij een ZEER knappe overwinning in Oropesa (Spanje) gevolgd door een topprestatie in Mechelen, achter de toen 2 beste kwarttriatleten van het moment (P. Hemereyck en M. Van Riel).  Samen met Marten en onder leiding van M. Herremans moet Thomas er nu voor zorgen dat hij zijn niveau nog omhoog kan trekken zodat hij terug Internationale wedstrijden kan en mag doen, en hopelijk geselecteerd kan worden voor het EK. en WK. bij de beloften!!!!! Eerst nog even (3 weken) doorbijten en dan is zijn opleiding in het leger ook voorbij en kan hij de trainingen echt beginnen oppakken. Wij kijken er alvast veelbelovend naar uit!!!!

Ilse heeft van 2013 een Grand Cru jaar gemaakt, 22 wedstrijden gewonnen, niet in de leeftijdscategorie (40+) nee algemeen overwinnaar!!! Alle duatlons in Belgie heeft ze gewonnen, behalve Powerman Geel daar werd ze 3de, maar Kampioen van Belgie , alsook Kampioen op de O.D. afstand in ons eigen Wevelgem voor de ogen van heel ETZ. en vele sponsors!! Verschillende mooie stratenlopen en zelfs de schitterende Omegha Pharma halve marathon won ze. Maar de knapste en mooiste prestatie van dit jaar was zeker en vast haar derde plaats op de zeer hoog aangeschreven Powerman van Maleisie. Dat belooft voor volgend seizoen, want ondertussen zijn de trainingen al weer opgedreven om er in 2014 nog een Grand Cru jaar van te maken!!!!

Ik zelf ben na mijn zware val op 20-maart toch enkele weken op non actief gezet. Maar ben door hard te werken en door de pijngrens te (moeten) gaan sneller teruggekeerd dan gevreesd. Ik heb in mijn nieuwe categorie geen enkele wedstrijd verloren, dwz. alle stratenlopen-duatlons en triatlons waar ik gestart ben heb ik allemaal kunnen winnen met enkele zeer knappe titels bovenop!!! 5 Keer Kampioen van Belgie (sprint-O.D. en Long distance duatlon, O.D. triatlon en Run-Bike). Dus dik tevreden over mijn seizoen!!


Een korte vooruitblik op 2014 

 Thomas gaat proberen in Belgie op de Kampioenschappen sterk te presteren en Internationale selecties proberen af te dwingen, hopelijk kan hij samen met Marten Internationaal enkel knappe wedstrijden afwerken en alzo zich kwalificeren voor zowel EK. als WK. bij de beloften. Samen zwemmen en fietsen ze zeker al in de koppositie, nu nog afmaken in het  lopen !

Voor Ilse tellen uiteraard de 3 Kampioenschappen van Belgie ( Sprint - O.D. - Long Distance) maar ook het E.K. O.D. duatlon in Weyer en het W.K. O.D. in Pontevedra staat met donker rood aangestipt in de agenda. Hopelijk zend Belgie een delegatie naar deze Kampioenschappen (niet duur want dicht bij!!!). Ook enkele Powermans staan op haar programma, de uitnodiging van Maleisie is alvast binnen als podiumatlete mag je altijd terug komen!!!

Ik zou heel graag naast de Belgische titels voluit gaan voor E.K. en W.K. duatlon O.D.!!!! Ik voel dat ik nog zeker even sterk kan presteren als afgelopen seizoen en ben bereid nog wat meer opofferingen te leveren om alzo een gooi te doen naar de gouden medailles!!!


                                                            :374_mechelen2013_kwart.jpg1381208_10152006837127700_2076568373_n.jpg


17:31 Gepost door fam Jurgens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |